Bosch a semnat un nou acord de parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca (UBB). Acordul vizează susținerea programului de masterat „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” derulat de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB Cluj.
În cadrul parteneriatului, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj va asigura suport tehnic, organizațional și financiar pentru studenții și cadrele didactice implicate în program, nu doar pe componenta didactică, ci și pe cea științifică. Toți studenții înrolați în programul de masterat vor beneficia de pregătire în sfera programării paralele și distribuite, ingineria și știința datelor, analiza și vizualizarea datelor cu aplicații în domenii precum industria auto și oricare alta industrie care produce și analizează volume mari de date. „Inteligența artificială, știința datelor, ingineria și gestionarea volumelor mari de date în domeniul mobilității și industriei conectate sunt proiecte strategice pe care compania le derulează la nivel global și în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Proiectele inovatoare pe care le dezvoltăm la Cluj contribuie la viitorul mobilității – o mobilitate automatizată, sigură și sustenabilă. În acest sens, avem posibilitatea de a oferi studenților atât know-how tehnic și științific, cât și cel mai bun cadru de învățământ practic pentru a-i familiariza cu proiecte din domeniul transformării digitale a industriei auto și tehnologie de ultimă oră.”, precizează Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.
Începând cu anul 2017, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj a lansat un nou program de masterat în colaborare cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca – „Sisteme și structuri electrice avansate”. Adițional programului mai sus amintit, compania a organizat și predat integral cursuri dedicate studenților Facultății de Automatică și Calculatoare, pasionați de tehnologie în domeniul conducerii autonome, din cadrul aceleiași universități. De asemenea, în 2019, Bosch a introdus două noi cursuri în grilele disciplinelor predate la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai – „Introducere în sisteme automate de asistență a conducătorilor auto” și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul UTCN -„Metode de dezvoltare software pentru industria auto”. Centrul de Inginerie Bosch din Cluj organizează şi programul Bosch Summer School care se adresează studenților cu profil de inginerie mecanică din cadrul Facultăților de Construcții de Mașini, Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, sau Ingineria Materialelor și a Mediului din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.