Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

50 de guverne au aplicații de monitorizare a Covid19, cele ale SUA şi României nu…

Lista țărilor care dezvoltă sau care au lansat deja aplicații de urmărire a coronavirusului este extinsă, conform MIT Technology Review, aproape 50 de guverne implementează asemenea aplicaţii, astăzi. Tehnologia a fost văzută ca o modalitate de a limita răspândirea pandemiei, prin identificarea și notificarea persoanelor ce au intrat în contact cu infectaţii cu Covid-19. Iniţial, chiar dacă aplicațiile păreau o promisiune, acestea se dovedesc azi foarte controversate din cauza problemelor de confidențialitate.

Măsura în care aplicațiile colectează date ale utilizatorilor variază considerabil în funcție de țară: de la China, care colectează tot ce poate, de la identitatea cetățenilor, locația și istoricul plăților online, până la aplicația Corona-Warn din Germania, ce respectă legile stricte ale confidențialității impuse de Berlin. România, în ciuda numeroaseleor declaraţii oficiale, nu dispune azi de o aplicaţie în acest sens, numărul mare şi crescendent al îmbolnăvirilor nefiind deloc o surpriză pentru autorităţi, după relaxarea primului val, ţinut sub control prin măsuri militare şi de ridicare a anumitor drepturi civile, pe model sovietic. O hartă a aplicaţiilor active la nivel global este publicată chiar astăzi de Statista.

Credit Statista

În ciuda îngrijorărilor, experții pandemiei susţin că aplicațiile se pot dovedi într-adevăr critice în îmbunătățirea urmăririi contactelor și identificarea lanțurilor de infecție. Tehnologia are alte puncte slabe, în afară de confidențialitate, iar una evidentă este că aplicația are nevoie de o bază mare de utilizatori. În Germania, s-a afirmat inițial că 60% din populație trebuie să instaleze aplicația Corona-Warn, dar această cifră a fost respinsă mai târziu de ministrul Sănătății, Jens Spahn, care a declarat că va fi satisfăcut dacă şi numai câteva milioane de utilizatori l-ar descărca. Până în prezent, 14 milioane de germani au instalat aplicația, iar situația coronavirusului din țară rămâne în mare parte sub control, cu unele focare localizate în ultimele săptămâni.

O altă slăbiciune a tehnologiei la lucru este că statele dezvoltă aplicații unice şi naţionale, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt compatibile între țări. De exemplu, dacă un călător german pleacă din Paris și ajunge la Köln, unde se dovedește pozitiv pentru aplicaţia germană, niciun avertisment nu va fi trimis prin sistemul francez de urmărire a contactelor către contactele sale de acasă. Acest lucru va duce desigur la instalarea a cât mai multor aplicații de pe traseul unui călător (sau acesta să rămână acasă, dacă este posibil).

Abordarea naţională a aplicațiilor de urmărire este mai mult decât evidentă și în limitările din Statele Unite, unde introducerea acestora a fost afectată de mari probleme. Nu există o singură aplicație în curs de dezvoltare pentru întreaga țară, totuşi decizia de a folosi una revine autorităților de sănătate publică din diferitele state. Companiile Apple și Google au anunțat, pe 10 aprilie, că construiesc tehnologia de urmărire a contactelor în sistemele lor de operare (iar aplicația Germaniei se bazează deja pe tehnologia lor), dar până la jumătatea lunii iulie, doar patru state americane au spus că vor participa la proiect. Acest lucru este potrivit site-ului 9 – 5 Mac, care urmărește situația la nivelul tuturor statelor din SUA.