5 studenţi câştigători la „Bursele Telekom” primesc câte o bursă lunară de 2.230 lei

Telekom Romania oferă burse de studiu celor cinci câștigători ai celei de-a zecea ediții a programului de responsabilitate socială „Bursele Telekom”. Aceştia sunt: Iancu George, Nelega Raluca, Toma Sebastian-Antonio, Sima Maria-Cristina, Stanca Adelin-Nicolae.Cei cinci studenți cu rezultate academice excepționale la discipline cu profil real, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat, vor primi câte o bursă lunară în valoare de 2.230 de lei, în perioadele ianuarie – iunie și octombrie – decembrie 2020.

În competiție s-au înscris 137 de studenți admiși în instituții de învățământ superior de stat din România, în anul I, învățământ la zi, la una dintre specializările: automatică și calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații și tehnologia informației. Dintre aceștia, juriul a ales 10 finalişti pentru etapa de interviu, în urma căreia au fost desemnați cei 5 câștigători.

„Anul acesta marchează un deceniu de când Telekom sprijină performanța tinerilor din România prin intermediul programului Bursele Telekom. De la an la an, programul, prin calitatea și obiectivele urmărite, a atras tot mai mulți studenți cu rezultate academice excepționale, dornici de a-și construi o carieră în domeniul științelor exacte. Suntem onorați să primim votul de încredere al acestora prin înscrierea în competiție și, în același timp, impresionați de responsabilitatea și spiritul civic de care dau dovadă, precum și de dorința de a inova și de a digitaliza societatea românească”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Juriul „Bursele Telekom”, ediția 2019-2020, a fost format din: Emil Cazacu -Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Mihaela Perianu – Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti și Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România, Cristina Bazavan – Blogger, jurnalist Europa FM, Radio 21, și Ruxandra Vodă – Corporate Communications Director, Telekom Romania.

Programul de responsabilitate socială „Bursele Telekom” a fost lansat în anul 2010. Până în prezent, peste 2.300 de studenți cu performanțe notabile s-au înscris în competiție, iar 115 dintre aceștia au beneficiat de burse oferite de Telekom. Peste 400.000 de euro reprezintă susținerea financiară oferită de Telekom Romania câștigătorilor celor 10 ediții ale programului.