Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

205 milioane euro pentru 16 proiecte paneuropene în domeniul apărării și 3 proiecte de tehnologii disruptive

Comisia Europeană anunţă 16 proiecte industriale paneuropene în domeniul apărării și 3 proiecte vizând tehnologiile disruptive, care vor beneficia de finanțare în valoare de 205 milioane EUR prin intermediul celor două programe precursoare ale unui Fond european de apărare complet: Acțiunea pregătitoare privind cercetarea în materie de apărare (PADR) și Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (EDIDP).

  • În total, 441 de entități au dat curs cererii de propuneri EDIDP, contribuind la 40 de propuneri. 223 de entități, care au contribuit la 16 propuneri, vor fi sprijinite prin EDIDP;
  • În proiectele EDIDP sunt implicați participanți din 24 de state membre.
  • IMM-urile reprezintă 37 % din numărul total de entități care primesc finanțare din partea EDIDP (83 de IMM-uri), confirmând importanța propunerilor IMM-urilor și a bonusurilor dedicate IMM-urilor;
  • Propunerile EDIDP selectate implică în medie 14 entități din 7 state membre;
  • 9 propuneri finanțate prin EDIDP sunt proiecte PESCO;
  • Propunerile EDIDP sunt coerente cu principalele priorități în materie de capacități stabilite de comun acord de statele membre la nivel european prin planul de dezvoltare a capacităților;
  • Rezultatele EDIDP demonstrează posibilitatea implicării de filiale din UE controlate de țări terțe sau entități din țări terțe, cu condiția ca acestea să îndeplinească garanțiile adecvate de securitate aprobate de statele membre. Este vorba în special de patru participanți controlați de entități din Canada, Japonia și Statele Unite;
  • În premieră, PADR sprijină trei proiecte dedicate tehnologiilor disruptive, prin apeluri de propuneri dedicate, în pregătirea viitorului Fond european de apărare, care alocă până la 8 % din bugetul său acțiunilor disruptive. Acestea sunt importante pentru a ne asigura că Europa rămâne în prima linie a dezvoltării tehnologice.

Proiectele anunțate vor sprijini dezvoltarea capacităților europene de apărare, cum ar fi dronele și tehnologiile conexe (drone tactice și drone dificil de detectat, sisteme de detecție și evazive pentru drone militare, platforme informatice periferice pentru drone), tehnologii spațiale (receptoare criptate Galileo de calitate militară, sarcină utilă optică de calitate militară pentru sateliți mici, sisteme big data pentru supraveghere prin satelit), vehicule terestre fără pilot, sisteme de rachete de înaltă precizie, (BLOS – rachete antitanc), viitoare platforme navale, capacități de atac electronic aeropurtate, rețele tactice și suprasecurizate, platforme de avertizare pentru situații de urgență cibernetică sau tehnologii de camuflaj activ de generație următoare.

Aceste proiecte se adaugă celorlalte 15 proiecte de cercetare deja finanțate începând din anul 2017 prin PADR și sprijinului direct care va fi acordat pentru două proiecte de anvergură (MALE – drone de medie altitudine și mare anduranță și ESSOR – tehnologii radio europene securizate definite prin software).

Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (EDIDP), în valoare de 500 de milioane EUR pentru perioada 2019-2020, și, respectiv, Acțiunea pregătitoare privind cercetarea în materie de apărare (PADR), care a dispus de un buget de 90 de milioane EUR pentru perioada 2017-2019, sunt programe-pilot ale viitorului Fond european de apărare, care vor sprijini funcționarea unei baze industriale de apărare inovatoare și competitive și vor contribui la autonomia strategică a UE. PADR acoperă faza de cercetare a produselor de apărare, inclusiv cele privind tehnologiile disruptive, în timp ce EDIDP sprijină proiectele de colaborare privind dezvoltarea, de la proiectare la prototip.

În aprilie 2020 au fost publicate alte 12 cereri de propuneri din cadrul EDIDP, cu un buget total de peste 160 de milioane EUR, care reflectă necesități esențiale în materie de capacități. Propunerile pentru prezenta ediție 2020 trebuie depuse până la 1 decembrie 2020. Mai multe informații cu privire la cererile de propuneri EDIDP pentru 2020 sunt disponibile pe Portalul pentru finanțare și licitații.

Lansat în 2017 pentru o perioadă de trei ani, PADR va aloca fonduri pentru un total de 18 proiecte colaborative de cercetare. Rata totală de răspuns la cererile de propuneri PADR a fost ridicată și a arătat interesul pe care îl au industria, societățile mai mici și comunitatea europeană de cercetare de a se implica în proiecte europene de cercetare în colaborare. Participarea IMM-urilor la cererile de propuneri PADR a fost semnificativă, reprezentând 22 % din propuneri. Aproximativ 900 de entități din 27 de state membre au solicitat finanțare prin PADR în perioada 2017-2019 și 202 au fost finanțate.

În industria de apărare a UE lucrează aproximativ 440 000 de angajați cu înaltă calificare, iar activitatea sa a avut multe efecte de propagare asupra aplicațiilor civile și este, într-o măsură din ce în ce mai mare, o industrie care aduce beneficii economiei în general. Acest sector va fi afectat sever de criza provocată de coronavirus. Deblocarea a peste 200 de milioane EUR va contribui la sprijinirea competitivității și a potențialului său de inovare, inclusiv prin stimularea investițiilor statelor membre în cercetare și dezvoltare printr-un efect de levier de peste 113 milioane EUR.