În medie, 55% dintre locuitorii din sud-estul și centrul Europei și Turcia consideră că aplicațiile noi și device-urile electronice le pot îmbunătăţi calitatea vieţii, în timp ce românii sunt convinși de acest lucru în proporție de 64% şi de aceea 37% dintre români iau în considerare utilizarea unui smartwatch sau a unei brățări inteligente. Datele reies dintr-un studiu realizat de Huawei Consumer BG și IPSOS, dat publicităţii de producător chinez de terminale mobile.
19% dintre români folosesc deja un smartwatch, iar 12% au în plan să achiziționeze unul în următorul an, se precizează în comunicatul de presă transmis de Huawei. În general, 55% dintre respondenții studiului sunt de părere că noile tehnologii pot îmbunătăți calitatea vieții. Când vine vorba despre români, 64% sunt de acord cu această afirmație. Dintre aceștia, 57% consideră că nivelul înalt de stres este una dintre nevoile care necesită cele mai mari îmbunătățiri, 43% sunt de părere că somnul este foarte important, iar 51% consideră sănătatea, în general, un aspect foarte important.
Device-urile sunt considerate a fi de ajutor cel mai mult de către grupul persoanelor cu vârsta între 25 și 34 de ani, printre specialiști și white collars, în majoritatea statelor europene care au luat parte la studiu. Printre țările participante, România, Grecia și Turcia sunt cele mai apropiate de tehnologie.
Printre device-urile incluse în studiu se numără smartphone-urile, smartwatch-urile, band-urile și căștile wireless. Conform studiului, 89% dintre respondenții din România folosesc deja un smartphone, 19% folosesc smartwatch, 16% un sport band sau smartband și 25% folosesc căști wireless. Numărarea pașilor este cea mai populară funcție folosită pe smartphone-uri, smartwatch-uri sau band-uri, urmată de monitorizarea pulsului și monitorizarea calității somnului.
Participanții din cele 10 țări au evidențiat și faptul că, la fel de importantă ca funcționalitatea unui device este și calitatea acestuia. Pentru 43% bateria durabilă este cea mai importantă caracteristică, pentru 41% este rezistența la apă, iar pentru 31% folosirea materialelor rezistente este primordială.