Americanii de la Emerson aniversează 15 ani de activitate în Cluj-Napoca

Emerson, companie americană de tehnologie, inginerie și producție, a aniversat 15 ani de prezență pe piața locală, la Cluj-Napoca.

La eveniment au participat reprezentații Ambasadei Statelor Unite ale Americii, ai autorităților locale și ai instituțiilor de învățământ superior. Au fost prezenți: David Muniz, ambasador interimar al SUA la Bucureşti, Irina Munteanu, sub-prefectul județului Cluj, Camelia Sălcudean, sub-prefectul județului Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Istvan Vakar, vice-presedinte al Consiliului Județean Cluj, Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa​, rectorul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Conf. univ. dr. Christian SĂCĂREA, prorector al Universității Babeș-Bolyai, Alina Negru, Director Emerson Cluj și John Nita, Președinte Emerson Automations Solutions Europe.

Alina Negru (foto), Director Emerson Cluj a precizat că În 15 ani, am crescut la peste 2900 de angajați, am realizat investiții de peste 160 milioane de dolari, respectiv o cifră de afaceri de 241 milioane de dolari în anul fiscal trecut. Rolurile și responsabilitățile noastre vor deveni mai complexe, vom proiecta și implementa noi procese, digitalizarea fiind un element central. Am dezvoltat 11 start-up-uri de producție, două centre de afaceri importante care susțin ambele platforme de afaceri Emerson la nivel european și global, un hub de inginerie și patru centre de servicii HR, IT, logistică și financiar”. De asemenea, compania a abordat mai multe direcții de cooperare cu universitățile locale, printre care și programe de mentorat pentru studenți, peste 10 ediții de programe de practică de vară și programe de internship. Anul acesta compania a inaugurat un laborator tehnic în cadrul Facultății de Chimie a Universității Babeș-Bolyai și a modernizat laboratorul Emerson de la Universitatea Tehnică, din cadrul facultății de Automatică și Calculatoare, folosind cele mai noi tehnologii și soluții de automatizare, de tipul Industry 4.0.