.

Toate documentele emise până în anul 1600 păstrate în Arhivele Naționale ale României în original, copii, transumpturi sau rezumate au fost digitizate, iar peste 1000 documente deteriorate au fost restaurate în cadrul unui proiect coordonat de Universitatea din București. Potrivit unui comunicat de presă al UB, citat de Agerpres, pentru facilitarea accesului publicului larg la documente au fost create 7 pagini de Internet pentru Arhivele Naționale ale României din București (Arhivele Naționale Istorice Centrale), Cluj, Maramureș, Sibiu, Brașov, Covasna și Iași.
 
Baza de date Arhiva Medievală a României face parte din proiectul 'Digitizarea documentelor medievale din Arhivele Naționale ale României', implementat de Universitatea din București în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României, Universitatea 'Babeș-Bolyai' din Cluj-Napoca și Arhivele Naționale ale Norvegiei în perioada decembrie 2014 — aprilie 2017, în cadrul Programului PA16/RO12 'Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural', finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.
 
În plus, proiectul a fost extins și la alte instituții și persoane fizice care au în proprietatea lor documente anterioare anului 1600, iar până în prezent s-au asociat acestui proiect Biblioteca Centrală Universitară 'Lucian Blaga' din Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a României.
 
Valoarea totală a proiectului este de 3.942.848,08 lei, din care 100% este valoare nerambursabilă. Grantul SEE acoperă 85% din proiect, adică 3.351.420,87 lei, iar finanțarea din bugetul național este în valoare de 591.427,21 lei.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G