.

Tremend,  compania românească nominalizată de Deloitte între cele mai dinamice organizații  the software engineering din regiune, finalizează achiziția 648 Group, companie de servicii de dezvoltare web și mobile cu sediul în US. “Între cele două companii există o sinergie în ceea ce privește cultura tehnică și experiența în a lucra cu organizații din US. Împreună, ne propunem să creștem portofoliul de clienți în această regiune, oferind soluții tehnice complexe și expertiză în  Artificial Intelligence, Internet of Things, Machine Learning sau Big Data", precizează Marius Hanganu (foto), Managing Partner Tremend. 
 
După ce a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 331% în perioada 2013- 2016 și a devenit compania românească cu cea mai alertă creștere în Deloitte Technology Fast 50 CE 2016, Tremend își consolidează prezența în US prin achiziția 648 Group. Având deja clienți în 14 state din US, decizia Tremend reprezintă un pas important în strategia companiei de a-și extinde prezența în US, pe lângă alte regiuni precum UK sau țările scandinave. 
 
648 Group oferă de peste 16 ani servicii de dezvoltare pentru platforme web și mobile, pentru companii de advertising,  auto, turism, servicii financiare, retail, linii aeriene sau imobiliare din US. În acest timp, compania a dezvoltat soluții pentru  companii precum  Aeroportul Internațional din Atlanta, Ford,  Samsung sau Netflix. Compania a fost înființată în Aliso Viejo, California. 
 
 
Val Balănescu (foto), fondatorul 648 Group, se va alătura companiei Tremend în calitate de  VP, Business Development Americas. “Este un moment important pentru 648 Group.” , a menționat Val Balanescu. ”Ne vom  alătura unei echipe puternice de ingineri software. Suntem impresionați de agilitatea și expertiza tehnică a companiei Tremend în industrii în care avem deja clienți: telecom, retail, auto, producție sau banking. Abordarea lor orientată spre proces, inovația tehnică și agilitatea sunt atuuri importante pentru piața din US.” 
 
 
În 2017, Tremend a fost nominalizat de  Inc. 5000** printre cei mai dinamici furnizori de software la nivel European. În 2016, Tremend a ocupat locul  37 în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, cea mai înaltă  poziție obținută de o companie românească. 
 
Având peste 12 ani de expertiză în dezvoltarea de soluții complexe, echipa Tremend a livrat cu succes peste 300 de proiecte pentru companii din 15 țări și 3 continente. Soluțiile oferite sunt folosite de companii de top din telecom, retail, servicii financiare sau automotive și  au peste 60 de milioane de utilizatori.