.

Star Storage a fost și anul acesta alături de elevii români cu performanțe IT prezenți în finala competiției internaționale Infomatrix. “Este al doilea an consecutiv când alegem să sprijinim aceast concurs. Este uimitor nivelul de cunoștințe al elevilor care ajung în finala Infomatrix, diversitatea culturală și deschiderea tinerilor pentru schimbul de idei. In cele 3 zile ale competiției am vazut cum tineri din țări din toată lumea împărtășesc din cunoștințele lor, din experiența lor și leagă noi prietenii. Proiectele prezentate răspund în mare parte unor nevoi existente în țara din care vin, fie că vorbim de soluții pentru agricultură, de prevenire a calamităților naturale sau de eficientizare a utilizării resurselor energetice. Anul acesta am observat o tendință mai mare spre aplicații medicale de prevenție a unor probleme medicale precum monitorizarea diabetului sau a problemelor cardiace. Credem în performanță și ne dorim să încurajăm tinerii valoroși să își folosească imaginația, pasiunea și creativitatea, pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate”, precizează Zoltan Herczeg (foto), Presales Manager Business Solutions în cadrul Star Storage și membru al juriului la categoria Programming.
 
Ajuns la ediția a XVI-a, Infomatrix este un concurs internațional de proiecte informatice, născut din dorința de promovare a excelenței profesionale și a dialogului intercultural prin implicarea elevilor și profesorilor din întreaga lume. 
 
Finala concursului, care a reunit 747 participanți din 43 țări, cu vârsta cuprinsă între 11 - 18 ani, a avut loc la București în perioada 11 - 13 mai. Juriul a avut de validat 339 de proiecte din următoarele categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Short Movie, Robotics, Drone și Maze.
 
 
România a fost reprezentată de 234 elevi cu 117 proiecte participante în finală, multe dintre ele urcând pe podium alături de alți tineri brilianți.
 
Star Storage crede în performanța la orice nivel, ceea ce se reflectă și în implicarea în numeroase proiecte de dezvoltare personală și profesională a sute de copii de-a lungul ultimilor 10 ani, desfășurate prin programul Cred în România. 
 
În cadrul competiției Infomatrix, pe lângă participarea în juriu la categoria Programming, Star Storage a oferit un premiu special unui tânăr olimpic român în vârstă de 17 ani. 
 
Acesta a dezvoltat o aplicație care permite scanarea de bonuri de la diverși comercianți și oferă utilizatorilor informații despre cheltuielile săptămânale, lunare, anuale în anumite magazine sau restaurante. Accesul în aplicație este de două tipuri - copil sau părinte, astfel că părinții pot verifica și monitoriza tranzacțiile copiilor.