.

Siemens SRL a înregistrat în anul fiscal 2016, încheiat la 30.09.2016, venituri de 160 de milioane de euro, în creştere uşoară faţă de anul financiar precedent. Rezultatele obţinute în anul fiscal 2016 au fost în linie cu obiectivele stabilite pentru această perioadă şi reflectă strategia pe termen lung a companiei, care include trei direcţii de dezvoltare: automatizări, electrificare, digitalizare. De asemenea, comenzile noi au înregistrat un parcurs ascendent pentru majoritatea liniilor de afaceri: de la domeniul industrial sau cel al transporturilor la sectorul energetic. „Am încheiat anul 2016 conform așteptărilor, pieţele pe care activăm având un an stabil. În continuare, proiectele mari de infrastructură finanţate prin fonduri europene, alături de sectorul oraşelor inteligente reprezintă domenii cu potenţial în România. Sperăm ca astfel de investiţii să fie continuate pentru că viitorul unei dezvoltări sustenabile stă în tehnologiile inteligente”, precizează George Costache (foto), CEO Siemens SRL.
 
Numărul total de angajați ai companiilor Siemens din România a crescut la 1.936 de persoane, majorare determinată preponderent de evoluţia echipelor din centrele de cercetare-dezvoltare IT și de extinderea activităţii de producţie de pe plan local. 
 
Dintre investițiile grupului Siemens în România, în anul 2016, s-au remarcat extinderile a două dintre cele patru fabrici operate local de către SIMEA Sibiu SRL.  
 
Siemens SRL este o companie de inginerie electrică cu un portofoliu axat de-a lungul a trei segmente de creştere: electrificare, digitalizare şi automatizări. Cu o istorie locală de 111 ani, Siemens deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, unde produce sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Româna de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă”. 
 
Siemens AG (Berlin și Munich) este un puternic jucător global de tehnologie, care de peste 165 de ani este un simbol al excelenței inginerești, inovației, calității, fiabilității și caracterului internațional. Compania este activă în peste 200 de țări,focusul fiind în zonele de electrificare, automatizări si digitalizare. Unul din cei mai mari producători de tehnologii eficiente energetic, dar și de tehnologii de consum eficient al resurselor, Siemens este nr.1 în constructia de turbine eoliene, un furnizor de top de turbine pe gaz și abur pentru generarea de energie, un furnizor major de soluții pentru distribuția de energie și un pionier în soluțiile de infrastructură, dar și în automatizări și soluții software și produse pentru industrie. Compania este de asemenea un furnizor de top de echipament medical imagistic- cum ar fi tomograful computerizat și sistemele de rezonanță magnetică- și un lider în diagnostic de laborator și în IT clinic. În anul fiscal 2016, incheiat pe 30 septembrie 2016, Siemens a înregistrat venituri de 79,6 mld. euro și un profit net de 5,6 mld. euro. La finalul lui septembrie 2016, compania avea in jur de 351,000 de angajați la nivel global.