.

Samsung a lansat aplicația Samsung Safety Screen care îi ajută pe utilizatori, în special pe copii, să mențină distanța optimă între ochi și dispozitivele mobile pe care le folosesc. „Utilizarea dispozitivelor electronice, precum smartphone-uri sau tablete, este în continuă creștere, în rândul tuturor grupelor de vârstă. Acestea sunt folosite pentru o multitudinte de activități precum vizionarea filmelor, jocuri sau educație. Mai mult, copii folosesc aceste dispozitive pe perioade mai lungi de timp și din cauza faptului că le țin prea aproape de ochi, lucru nerecomandat, vederea lor se poate deteriora. Prin urmare, ne-am propus să introducem o aplicație inovatoare care ajută la protejarea vederii utilizatorilor prin amintirea de a păstra distanța optimă de folosire”, precizează Tarek Sabbagh (foto), Head of IT & Mobile la Samsung Gulf Electronics
 
Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toți utilizatorii de dispozitive Android, aplicația Samsung Safety Screen rulează în background și dispune de măsuri de siguranță pentru cei mici și poate fi setată de către părinți printr-o parolă. Aplicația incorporeză o tehnologie avansată de recunoaștere facială, ce folosește o animație prietenoasă care apare odată cu închiderea ecranului atunci când dispozitivul este ținut prea aproape de ochi, iar deblocarea și deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ținut la distanța minimă de siguranță recomandată. 
 
Potrivit datelor Vision Council, există o creștere a miopiei pe care specialiștii o pun pe seama unui mix dintre factori genetici și ai împrejurimilor, ce includ folosirea îndelungată a dispozitivelor digitale și descreșterea expunerii la lumină naturală. Oboseala ochilor cauzată de dispozitivele digitale poate afecta de asemenea copii și adolescenții, ai căror ochi pot obosi după o perioadă lungă de utilizare.
 
Dezvoltată de Samsung Gulf Electonics în colaborare cu Leo Burnett MENA, cu obiectivul de a introduce inovații care îmbunătățeșc viața oamenilor, aplicația Samsung Safety Screen a fost deja premiată recent la festivalul Dubai Lynx. Tot în acest an, Samsung a introdus și KalimaLock – o aplicație ce urmărește să reînvie folosirea limbii arabe de către audiența tânără. Aplicația KalimaLock dezvoltată de Samsung învață utilizatorii să scrie și să pronunțe cuvinte arabe, precum și înțelesurile și conotațiile acestor cuvinte.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G