.

Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a anunțat pe 9 mai că premierul Sorin Grindeanu l-a propus pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pe Adrian Diță (foto). Manda a adăugat că propunerea va fi dezbătută în cadrul ședinței de plen comun a Parlamentului de marți, precizează Agerpres. "Este o situație destul de complicată acolo (la ANCOM — n.r.), urmează să ia salariile cei de acolo și în acest moment nu există un ordonator de credite. Propunerea este Diță Adrian", a afirmat Manda.
 
Potrivit documentului transmis Parlamentului de premierul Grindeanu, Diță este propus pentru un mandat de șase ani.
 
"Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diță pentru numirea în funcția de președinte al ANCOM, pentru un mandat de șase ani, în cadrul ședinței comune a celor două Camere ale Parlamentului, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți", se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.
 
Pe ordinea de zi a plenului comun de marți se mai află solicitarea de revocare a președintelui ASF, modificarea Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, în vederea completării atribuțiilor comisiilor de anchetă, precum și constituirea grupului de prietenie PRO-America.