.

MedLife a lansat provocarea și totodată premiera anului 2017, prima operație pe creier, transmisă în direct, cu ajutorul tehnologiei VR 360 (Realitate Virtuală) din România. Operația s-a desfășurat pe 28 noiembrie (ora 19:00), la spitalul Life Memorial Hospital și a fost realizată de o echipă pluridisciplinară coordonată de Dr. Dan Șuiaga, medic specialist neurochirurgie. "Atunci când ne-am propus să Facem România Bine, ne-am luat acest angajament la nivel personal, fiecare dintre noi. Performanța actului medical și serviciile de calitate, dar și tehnologiile medicale perfomante pe care le avem la MedLife, cum sunt RMN 3Tesla – unul dintre cele mai performante echipamente de imagistică din România, Angiograful Philips – aparat de ultimă generație sau linia automată de laborator Abbot, care este cea mai complexă din  Europa de Est, fac parte din promisiune și reprezintă o parte din resursele noastre, care ne permit să tratăm fiecare pacient conform așteptărilor din 2017 și chiar mai mult”, precizează Nicolae Marcu, director de sănătate și operațiuni medicale MedLife.
 
La nivel mondial, un astfel de eveniment a avut loc în premieră, anul trecut, în Marea Britanie. Operația a fost coordonată de Shafi Ahmed, specialist în chirurgie, și s-a desfășurat la Royal London NHS. În plus, prima operație pe creier, filmată în format 360 VR, tot la The Royal London Hospital, a avut loc în septembrie 2017.
 
 
Este prima dată când publicul larg din România, și nu numai, a putut asista la o operație neurochirurgicală transmisă LIVE, prin intermediul tehnologiei VR. Astfel, cei care au urmărit transmisiunea s-au transpus în sala de operații și au avut parte de o experiență plină de emoție și suspans, pentru că  au putut auzi și vedea tot ce se întâmplă în blocul operator devenind, pentru un moment, parte din echipa medicală.  Operația a putut fi urmărită de orice utilizator care a avut un dispozitiv electronic (telefon, tableta, desktop) conectat la Internet ce are instalate aplicațiile YouTube sau Facebook prin accesarea link-ului anunțat pe pagina de eveniment: https://www.facebook.com/events/1469331969849120/. În plus, utilizatorii care au deținut o pereche de ochelari VR s-au putut transpune direct în sala de operație. 
 
 
Intervenția a fost comentată în direct de medici specialiști, care au dat detalii pas cu pas ce se întâmplă în sala de operații, o adevărată oportunitate de învățare și informare pentru cei care au urmărit transmisiunea. Astfel, rezidenții dar și medicii specialiști care nu au acces la astfel de intervenții, au putut urmări și învăța noi tehnici operatorii. 
 
”Accesul într-o sală de operații în care are loc o intervenție pe creier este, în mod normal, dificil de realizat chiar și pentru echipele pregătite, ceea ce face ca prezența tuturor dispozitivelor necesare pentru transmiterea evenimentului să fie o oportunitate extraordinară atât pentru public, cât și pentru comunitatea medicală. Este o premieră în România, și nu trebuie omis faptul că nivelul la care a ajuns tehnologia stabilește premisele pentru un nou capitol din medicină și nu numai”, precizează Doctor Dan Șuiagă, specialistul în neurochirurgie care va opera, în direct.
 
 
Nu există precedent pentru un eveniment de acest gen în România. Transmiterea unei intervenții neurochirurgicale în direct vine cu provocările sale, dar dorința de a schimba întreaga țară, respectul pentru pacienți, profesionalismul și excelența bunelor practici poziționează MedLife în ipostaza candidatului potrivit pentru o astfel de experiență. 
 
Evenimentul face parte din campania ”Tehnologia de mâine”, care se concentrează pe avantajele incontestabile ale evoluției tehnologiei în domeniul medicinei. MedLife investește permanent în tehnologie de ultimă oră, revoluționând astfel felul în care sunt abordate afecțiunile cu care ne confruntăm zi de zi. Importanța stabilirii unui diagnostic corect, a depistării unei afecțiuni aflate în stare incipientă, a efectuării unor intervenții complexe sunt principalele motive pentru care tehnologia trebuie să facă parte din actul medical. 
 
„Tehnologia de mâine”, aflată sub umbrela demersului „Facem România Bine”, conturează esența MedLife, reunind toate componentele care au transformat brandul, de-a lungul anilor, în cel mai de încredere și recunoscut furnizor de servicii medicale private din țară: perseverența echipelor de medici cu specializări înalte, dorința de a avansa si de a face mereu mai mult, tehnologia completă, care vizează toate ariile necesare pentru a respecta promisiunea unui act medical de calitate și, nu in ultimul rând, excelenta dovedită fiecărui pacient, în fiecare zi, de 21 ani.