.

Peste 200 de persoane au luat parte, pe 21 noiembrie, la prima Conferință internațională de inovație și management de produs din zona Moldovei, pentru a afla de la speakerii internaționali și specialiștii din domeniu aspectele-cheie care țin de dezvoltarea unui produs inovator, precizează Agerpres. "M-a atras foarte mult ideea de shift în tehnologie. Vin dintr-un mediu tehnologia era în zona de outsourching, adică noi lucram la soluția altor clienți care veneau din exterior. Ideea de a lucra la un produs propriu și cea de a promova ideea de produs și human, în momentul în care noi putem să facem un shift în mentalitatea noastră, adică în România, m-a atras foarte mult. Am venit spre Iași pentru că știu că este un mediu care tinde spre inovare și tinde să iasă dintr-un clișeu tehnologic. Cumva asta m-a atras foarte mult să vin aici și să interacționez cu ecosistemul de aici", precizează Alexandra Lucan, specialist marketing la o firmă IT din Cluj.
 
Evenimentul se adresează celor interesați să proiecteze, să dezvolte sau să gestioneze produse de actualitate, de la antreprenori, intraprenori, manageri de produs, designer UX/UI, Product Owners, la executivi din agenții, Team Leaders, Business Analysts și developeri.
 
"TechShift este prima conferință internațională de inovation și contact management, este acel eveniment pe care toată lumea îl aștepta și de care comunitatea are momentan atât de multă nevoie, iar noi ne bucurăm că suntem cei care îl organizează la Iași. Intenția TechShift este aceea de a dezvolta un adevărat festival al inovației în edițiile care urmează și de a direcționa interesul local precum și knowhow-ul către dezvoltarea mai multor produse proprii. Se desfășoară pentru prima dată la Iași. Suntem obișnuiți să ne ducem în alte orașe în care sunt foarte multe evenimente. Atunci datoria și dorința noastră este să aducem evenimente de calitate și la Iași. Întreaga comunitate de IT prezentă la TechShift se va putea bucura de discuții avansate despre managementul de produs, strategia de produs, designul de servicii, securitatea informației și multe alte subiecte de interes din tot ce înseamnă inovație la nivel internațional", precizează Iuliana Anton, co-organizator al evenimentului.
 
La eveniment au răspuns invitației de a-și împărtăși din experiențele proprii nume importante din industria internațională de IT, printre aceștia fiind și Dan Toma, autor al "The Corporate Startup".
 
"Consultanța în inovație e foarte interesantă. Inovația este ceva ce e natural ființei umane. Întotdeauna am inovat ceva: am inovat focul, am inventat uneltele, și tot așa. Inovația nu este ceva nou care s-a inventat în secolul XXI sau toți trebuie să devenim inovativi sau inovatori. E o chestie naturală în ființa umană. Vedem o problemă și încercăm să o rezolvăm. Unii o rezolvă prin soluții vechi, aplicate la probleme noi, sau inventăm soluții noi aplicate la probleme noi", precizează Dan Toma, antreprenor.