.

Poliția Română investește, printr-un proiect cu fonduri europene, în echipamente hardware și suport tehnic pentru sistemul informatic pe care îl gestionează, în vederea eficientizării fluxurilor de lucru operaționale, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), citat de Agerpres. Proiectul, intitulat SISPOL 2, este finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Național Fondul pentru Securitate Internă — componenta cooperare polițienească, și se derulează pe parcursul a 36 de luni, în perioada 25 noiembrie 2016 — 24 noiembrie 2019.
 
Bugetul este de 33.625.035,70 de lei, din care 25.218.776,78 de lei reprezintă finanțarea comunitară și 8.406.258,92 lei cofinanțare.
 
Potrivit IGPR, prin intermediul SISPOL 2, sistemul informatic pe care îl gestionează Poliția Română, unul dintre cele mai complexe din țară, își va dezvolta securitatea și performanța, contribuind astfel la sporirea calității muncii operative a polițiștilor.
 
Obiectivul general este asigurarea securității, performanței și disponibilității sistemului informatic al Poliției Române, în scopul creșterii capacității de stocare și transmitere a datelor, concomitent cu asigurarea disponibilității sistemelor care gestionează informații de interes polițienesc.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G