.

Zidurile Vechiului Oraş al Ierusalimului au fost luminate cu douăzeci de proiectoare laser instalabile Epson EB-L25000U, în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte audio-vizuale desfăşurate vreodată în Israel. Echipamentele au făcut proiecție animată pe o suprafață de 4.500m² de pe zidurile Vechiului Oraş, în timp ce sute de drone iluminate au creat mesaje pe cer. Spectacolul de lumini e realizat cu ajutorul celor  mai recente tehnologii de proiecţie laser pentru a spune povestea oraşului prin imagini vii şi colorate. Proiecțiile au loc zilnic, între Poarta Jaffa şi Grădina Habonim, la temperaturi ridicate şi cu mult praf, mediu care se poate dovedi foarte dificil pentru proiectoare. „Atunci când am fost abordaţi pentru a realiza unul dintre cele mai mari proiecte multimedia desfăşurate vreodată în Israel, ne-a fost clar că, pe lângă imaginaţie, trebuia să venim cu soluții care să rupă barierele existente, folosindu-ne de tot ce este mai nou în materie de tehnologie”, precizează Malki Shem-Tov, coproducător şi CEO asociat al AVS, una dintre cele mai mari companii specializate în multimedia din Israel.
 
Pe lângă cele douăzeci de proiectoare Epson, AVS, asistată de S.A. Systems Ltd., partener strategic al Epson Israel, a instalat o rețea de fibră optică de șase kilometri și o sută de hub-uri pentru a permite transmisia conținutului pe proiectoare. „Rezultatul final de care israelienii s-au putut bucura în seara deschiderii şi pe tot parcursul proiectului a avut nevoie de mai bine de două luni de planificare intensivă”, spune Lee Harrison, manager de dezvoltare al diviziei Professional Display din cadrul Epson Europe, care s-a implicat direct în proiect. 
 
 
 
„Echipa AVS, condusă de Assaf Shem-Tov, CEO asociat şi directorul tehnic AVS, a ales modelul EB-L25000U, cel mai puternic şi mai avansat proiector laser de la Epson, lucru care a adus Epson într-o eră cu totul nouă a proiecţiilor fixe la scară mare”, continuă Harrison. „Noul nostru proiector de referinţă, care este deja folosit pentru conferinţe, evenimente în aer liber şi spectacole de anvergură în întreaga lume, este mai uşor şi mai mic decât modelele concurente¹, însă oferă o sursă de lumină foarte puternică, de 25.000 de lumeni. De asemenea, este extrem de fiabil şi foarte rezistent la mediile dificile, calităţi esenţiale atunci când trebuie să funcţioneze fără întrerupere la temperaturi de 35 de grade şi în condiţiile de praf specifice Ierusalimului.”
 
„Epson este liderul pieței globale de videproiectoare conform Futuresource². Luăm foarte în serios toate aspectele ce însoţesc această poziţie de lider de piaţă, în special într-un mediu puternic concurenţial. O parte a succesului nostru o reprezintă, de asemenea, poziţia de lider în domeniul inovaţiei globale. Scopul nostru, după cum o arată şi acest demers, este să luăm un proiect pe care nimeni nu îl credea posibil şi pentru care nu se găsise nicio soluţie şi să fim catalizatorul care duce soluţia un pas mai departe, ţinând cont, în acelaşi timp, de cerinţele specifice ale clienţilor noştri”, a declarat Oren Fleisher, CEO Epson Israel, adăugând că noile proiectoare laser marchează un salt important din punctul de vedere al performanţei şi consolidează poziţia de lider a companiei pe piaţa proiectoarelor. 
 
 
Echipamentul EB-L25000U, un produs rezistent și fiabil, s-a dovedit soluţia optimă pentru mediul cald şi plin de praf în care a trebuit să funcţioneze. De asemenea, a fost uşor de montat, graţie unui sistem de răcire optimizat, care permite proiectorului să fie instalat şi să proiecteze din orice unghi. În plus, o unitate optică etanşă şi o construcţie cu disc de fosfor anorganic asigură 20.000 de ore de funcţionare fiabilă³, fără a fi nevoie de întreţinere, ceea ce înseamnă că organizatorii festivalurilor de acest gen nu mai trebuie sa intervină odată ce echipamentele sunt montate şi pot fi siguri că se vor bucura de o prestaţie continuă, fără probleme.
 
 
¹ Începând cu septembrie 2016.
² Cea mai mare cotă de piaţă pentru proiectoarele de cel puţin 500 lumeni. Studiu realizat de Futuresource Consulting Limited pentru perioada 2001-2016.
³ Timpul aproximativ până când luminozitatea scade cu 50 % de la prima utilizare. Măsurat printr-un test de acceleraţie, care estimează utilizarea a 0,04 - 0,20 mg/m3 de particule. Timpul variază în funcţie de condiţiile şi mediul de utilizare.
 
 
Despre Epson
 
Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea  vizuală, echipamentele portabile şi robotica.
Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, grupul Epson are peste 72.000 de angajaţi în 88 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care  îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.
 
 
Despre Epson Europe 
 
Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.750 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2016 au fost de 1,7 miliarde de Euro. http://www.epson.ro
 
Programul „Viziunea ecologică 2050”