.

Oracle a anunțat lansarea ”Internet Intelligence Map”, oferind utilizatorilor o metodă simplă, grafică, de monitorizare a statusului internetului și de a obține un punct de vedere asupra impactului anumitor evenimente, precum dezastrele naturale sau întreruperile impuse de stat. Instrumentul face parte din inițiativa Oracle ”Internet Intelligence”, care oferă puncte de vedere și analize asupra statusului infrastructurii internetului la nivel global. “Internetul reprezintă cea mai importantă rețea din lume, dar rămâne, în continuare, extrem de volatilă. Perturbările internetului poate afecta activitatea companiilor, a guvernelor, dar și operatorii de rețea, într-un mod foarte intens”, precizează Kyle York, vicepreședinte strategie produs pentru Oracle Cloud Infrastructure și general manager al Dyn Global Business Unit din cadrul Oracle. “În consecință, toate aceste persoane interesate au nevoie de o transparență mai bună legată de statusul internetului la nivel global. Cu ajutorul acestui instrument, ne respectăm angajamentul de a oferi o experiență mai bună și mai stabilă pentru toți cei care depind de internet.”
 
Timp de peste un deceniu, membrii echipei Oracle ”Internet Intelligence” au demolat câteva dintre cele mai mari mituri despre internet. De la cazul deturnării BGP la ruperea cablurilor submarine, echipa Oracle ”Internet Intelligence” a publicat frecvent date obiective și analize care informau publicul despre conceptul tehnic al internetului și efectele subiectelor precum geopolitica și comerțul electronic. Datorită progresului din prezent, Oracle beneficiază acum de capacități analitice fundamentale, disponibile tuturor, cu ajutorul ”Internet Intelligence Map”. Utilizând unul dintre cele mai cuprinzătoare seturi de date referitoare la performanța internetului, care are la bază ani de cercetare și date analitice, Oracle a dezvoltat prima resursă și primul instrument competent pentru obținerea unor informații credibile referitoare la funcționalitatea internetului.
 
”Internet Intelligence Map” prezintă statistici privind conectivitatea la nivel de țară, în funcție de traceroute (instrument diagnosticare rețea), BGP și volumul de date DNS dintr-o singură platformă. Beneficiind, în paralel, de cele trei dimensiuni ale conectivității internetului, utilizatorii pot analiza impactul unei probleme de conectivitate la nivel global. 
 
“Este important să avem o imagine globală asupra internetului pentru a înțelege modul în care factorii externi împiedică utilizatorii să beneficieze de aplicațiile și serviciile dumneavoastră web. Numai atunci când dispunem de aceste analize putem rezolva problemele cu care ne confruntăm, pentru a ne îmbunătăți disponibilitatea și performanța,” a declarat Jim Davis, fondator și analist principal al Grupului de cercetare Edge.
 
”Internet Intelligence Map” este doar unul dintre multele instrumente avansate de conștientizare și transparență care oferă Oracle oportunitatea de a-și îmbunătăți experiența cloud, din ce în ce mai bună și mai sigură în fiecare zi. Acest instrument are la bază infrastructura Oracle Cloud, care oferă un set de servicii de infrastructură esențiale, destinat clienților în vederea garantării capacității de a rula orice flux de date în cloud. 
 
”Internet Intelligence Map” - https://internetintel.oracle.com