.

OPTEX lansează pe piața locală o nouă serie de senzori de monitorizare a traficului auto. Noile dispozitive vor fi prezentate oficial cu ocazia Intertraffic, cel mai mare eveniment dedicat soluțiilor de trafic din lume. Intertraffic va avea loc în perioada 22 - 23 martie, la Amsterdam, iar, la scurt timp după, senzorii vor fi disponibili în ofertele partenerilor OPTEX din România. “Seria ViiK oferă o opțiune viabilă la senzorii tradiționali tip buclă inductivă. Ambele modele sunt fiabile și ușor de instalat. Prin alegerea unui senzor OPTEX se păstrează nivelul de performanță anterior, dar se și elimină nevoia de a opera lucrări de instalare la nivelul carosabilului”, precizează Jacques Vaarre, Managing Director pentru OPTEX EMEA. 
 
Seria ViiK este compusă din două modele: OVS-01GT este senzorul dedicat porților, barierelor sau activărilor de uși industriale și OVS-01CC este senzorul ce poate număra mașinile aflate în mișcare.
 
Detectorii Viik folosesc tehnologia Frequency-Modulated-Continuous-Wave (FMCW) și reprezintă soluția ideală pentru cazurile în care circuite de tip buclă inductivă nu pot fi instalate, datorită fie unei deteriorări a suprafeței drumului, fie datorită pavării.
 
 
OVS-01GT este un senzor dual ce folosește tehnologiile de detecție bazate pe microunde și ultrasunete, având capabilitatea de a detecta atât mișcarea unui autovehicul, cât și prezența lui. Această caracteristică este potrivită pentru cazurile în care nu se dorește folosirea de dispozitive tip bucle inductive. Senzorul detectează prezența de mașini mici sau mari, sau autovehicule în mișcare și are capabilitatea de a ignora traficul uman. Este ușor de instalat și, spre deosebire de senzorii tip bucle inductive, nu impune lucrări asupra carosabilului, dispozitivul putând fi instalat la cca 500mm deasupra solului. OVS-01GT se conectează automat la porți de acces inteligente sau bariere și include un meniu programabil. Senzorul dispune de cinci niveluri de sensibilitate și cinci zone de excludere, toate acestea fiind configurabile cu ajutorul unui singur buton de calibrare. Acest produs este potrivit atât unor activări simple, cât și ca parte integrantă a unui sistem de parcare complex.
 
OVS-01CC poate detecta și număra autovehiculele mici sau mari cu viteze de până la 60km/h. Contorul poate fi montat într-un mod similar, pe un stalp sau perete, la 90 de grade. Aria sa de detecție, de până la 8m, poate fi personalizată cu 8 setări de distanță și 5 de sensibilitate. Aceasta este o opțiune perfectă pentru numărarea mașinilor din parcurile de retail sau monitorizarea traficului străzilor importante.