.

Startup-ul german Lilium speră ca în 7 ani să devină un fel de Uber al vehiculelor zburătoare de dimensiuni mici, dedicate deplasării în orașe. Tânăra companie germană, care a primit o finanțare de 90 de milioane de dolari în luna septembrie a anului trecut, tocmai a fost numit Startup-ul Anului de către Cleantech Group, o rețea formată din peste 6.000 de companii și 8.000 de investitori care încurajează folosirea tehnologiilor nepoluante, precizează Profit.ro. Fondată în 2015, compania germană a dezvoltat deja un prototip de vehicul zburător care poate decola vertical și transporta 5 persoane pe distanțe ce-l recomandă pentru deplasările urbane.
 
Aparatul de zbor electric are mai multe elice integrate în aripi. Pentru decolare acestea sunt folosite în poziție verticală, iar odată atinsă înălțimea dorită, sunt rotite pentru a susține accelerația.
 
 
Germanii spun că micul avion de transport personal poate prinde o viteză maximă de 305 km/h și are o autonomie de aproximativ o oră. Toate acestea fără a genera vreun fel de emisii nocive.