.

Kaspersky Lab monitorizează amenințarea cibernetică denumită "Dragonfly 2.0" care țintește sectorul energetic din Europa și America de Nord, se arată într-un comunicat, citat de Agerpres. "Kaspersky Lab este la curent și continuă sa monitorizeze amenințarea cibernetică denumită 'Dragonfly 2.0', care se pare ca țintește sectorul energetic din Europa și America de Nord. Chiar dacă informațiile disponibile indică o posibilă legatură cu Dragonfly, încă evaluăm datele noastre și vom lua propria decizie referitoare la atribuirea acestui atac", precizează oficialii Kaspersky Lab.
 
Potrivit acestora, malware-ul se raspândește prin e-mailuri phishing deghizate în CV-uri și atacuri de tip watering hole, cu scopul de a fura date de autentificare, pentru ca apoi să compromită o rețea corporate.
 
"Cercetătorii companiei au urmărit, încă din luna iunie 2017, fragmente ale unor date de identificare furate prin intermediul acestor atacuri. Investigația noastră arată ca infractorii au țintit diverse companii energetice din Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană", precizează compania de securitate cibernetică.