.

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme de telecomunicații și soluții, a anunțat finalizarea testării în mediu real a noului său sistem de radiocomunicații de mare capacitate în bandă “E”, UltraLink  - GX80. Această operațiune s-a desfășurat în colaborare cu MTS Russia, cel mai mare operator de telefonie mobilă din țară, pentru implementarea soluțiilor de conectivitate de tip “backhaul” și “fronthaul”. Compania furnizează soluțiile sale în bandă “E” către MTS din anul 2016. "Datorită evoluției rețelelor mobile, sunt cerute capacități de date din ce în ce mai mari în toate segmentele rețelei. Prin urmare, necesitatea de a susține capacități mai mari în rețelele de transport devine esențială în zilele noastre și în viitorul apropiat. Suntem multumiți de rezultatele testelor din mediul real pe care le-am efectuat cu Intracom Telecom și de performanța realizată de UltraLink  - GX80 care acoperă distanțe foarte lungi și diferite aplicații precum conectivitatea de tip backhaul și fronthaul", precizează Andrei Ushatskiy (foto), Vicepreședinte Tehnologie și IT din cadrul MTS.
 
Mai exact, de la începutul anului, compania a efectuat cu succes trei testări în mediu real, obținând capacități superioare de transmisie pe distanțe foarte mari. Primul test a fost efectuat în zona St. Petersburg, în primul trimestru al acestui an, sistemul oferind o foarte bună stabilitate pentru modulația maximă de 256 QAM, înseamnând o capacitatea de date a legăturii de 10 Gbps, transmisa la o distanță de 8,27 km. Legătura a fost păstrată în funcțiune pentru mai mult de 45 de zile, demonstrând performanțe excelente.
 
Cel de-al doilea test în mediul real a fost realizat în orașul Novosibirsk, susținând 3 interfețe CPRI, pentru conectivitate de tip “fronthaul”. Sistemul UltraLink  -GX80 a fost cu succes conectat la infrastructura existentă a operatorului MTS. De fapt, cele trei interfețe CPRI au deservit șase Remote Radio Heads (unități radio la distanțe), dintre care trei au funcționat în tehnologie 3G iar restul în tehnologie 4G / LTE Advanced. În acest fel, compania a demonstrat capacitățile superioare ale platformei UltraLink  GX80 de a deservi multiple tipuri de tehnologii celulare de acces radio și, astfel, a realizat economii semnificative în rețeaua de acces. Pe măsură ce testele au fost efectuate cu succes, UltraLink  - GX80 a demonstrat că suportă pe deplin toate funcționalitățile necesare unor astfel de aplicații (latență, etc.).
 
"Am dori să ne exprimăm mulțumirile față de MTS Rusia pentru că ne-a oferit ocazia de a demonstra, în mediul real,  performanța superioară a noului sistem UltraLink  - GX80, dezvoltat in-house în Centrul de Cercetare și Dezvoltare al INTRACOM Telecom. Datorită dezvoltării avansate, sistemul oferă o capacitate de transmisie de ordinul multiplilor de Gbps pe distanțe foarte lungi. În plus, avantajul unic al sistemului de a suporta interfețele CPRI, configurabil doar din parametrizarea și setările de software, oferă operatorilor flexibilitatea utilizării aceluiași sistem hardware atât pentru conectivitatea de tip “backhaul” cât și pentru cea de tip “fronthaul”, în conformitate cu necesitățile acestora", precizează Athanasios Antoulinakis. Director General al Intracom Svyaz LLC.
 
Cel de-al treilea test în mediul real s-a efectuat în Siberia de Vest, unde s-a realizat conectivitatea între cele două orașe nordice, Salekhard și Labytnangi, peste albia râului Ob. Sistemul a obținut rezultate superioare de performanță, obținând o capacitate de transfer a informației de aproape 9 Gbps pe o distanță de 13,64 km. Aceasta este distanța cea mai mare înregistrată pentru o astfel de conexiune de mare capacitate în banda “E”.