Intracom Telecom a anunțat câștigarea unui proiect, de furnizare a soluției sale StreetNode în banda de 26GHz, pentru operatorul național de infrastructură feroviară din Olanda, ProRail. Acest proiect presupune un sistem de transmitere a informațiilor unui sistem de televiziune cu circuit închis (CCTV) precum și a imaginilor captate de către sistemele de securitate și supraveghere existente în gări. Mai exact, Intracom Telecom a încheiat un parteneriat cu WiFi4ALL, un integrator de bandă largă și furnizor de servicii de tip Internet fără fir (wireless ISP) din Olanda , pentru a furniza 78 de echipamente de tip teminal precum și 21 de puncte centrale de agregare, într-o primă fază a proiectului. WiFi4ALL a preluat toată partea de inginerie, instalarea și configurarea proiectului, în timp ce Intracom Telecom a furnizat echipamentele precum și serviciile de planificare în radio frecvență a acestora, care, pentru prima etapă, au fost instalate în 16 gări din întreaga țară, de la Groningen la Maastricht.
 
Ca urmare a unui proces internațional de achiziție, operatorul de transport feroviar olandez a ales tehnologia Intracom Telecom ca infrastructură de transmisiuni și transport pentru platformele din stații precum și zonele înconjurătoare, ca un mijloc complementar pentru infrastructura existentă pe baza fibrei optice. ProRail se angajează să furnizeze servicii sigure de transport, atât pentru pasageri cât și pentru marfă. Având fluxuri mari de pasageri, monitorizarea și gestionarea controlului mulțimii devine, astfel, de o importanță capitală. Pentru a face față acestei provocări, a fost instalată o soluție avansată de CCTV, care include echipamentele de transmisiuni wireless StreetNode,  ale Intracom Telecom, ce se utilizează pentru a conecta sute de camere IP. Unitățile preiau toate semnalele video, datele și alarmele colectate de la camerele de supraveghere din cadrul fiecărui centru de comandă din fiecare gară, păstrând în permanență calitatea HD a imaginii.
 
Soluția Intracom Telecom pentru rețeaua ProRail include echipamente de tip punct la punct cat si punct la multi-punct, dezvoltate pe baza tehnologiei SDR (software defined radio). Aceasta solutie permit o instalare rapidă a echipamentelor, furnizand in acelasi timp o capacitate mare de transfer a informatiei necesara pentru supravegheri video de înaltă calitate, necesare  orașelor inteligente, securitatii frontaliere și perimetrale, securitatii aeroportuare precum și multor alte tipuri de aplicatii.
 
Oferta StreetNode furnizata de Intracom Telecom abordează provocările actuale și accelerează implementarea infrastructurilor de supraveghere pentru organizațiile din sectorele public și privat, oferind soluții tehnice complete pentru o varietate de aplicații moderne de securitate.
 
Echipamentele de acces si transmisiuni radio sunt fabricate in totalitate in Romania, la fabrica Intrarom din Bucuresti, folosind tehnologii avansate pentru a livra soluțiile de ultimă generație cerute catre de catre clienții companiei din întreaga lume.
 
 
Despre Intrarom
 
Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pietei de telecomunicatii din România, şi în prezent are aproximativ 275 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate si solutii pentru utilităţi şi bănci, precum si productia de echipemante de telecomunicaţii. 
 
 
Despre Intracom Telecom 
 
Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, care activează de peste 40 de ani pe piață. Intracom Telecom dezvoltă soluții inovatoare în domeniile small-cell, transmisiuni wireless și acces wireless de bandă largă, implementând cu succes în întreaga lume sistemele sale radio point-to-point și point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP. Mai mult, societatea oferă un portofoliu competitiv de soluții software generatoarea de venituri pentru operatorii telecom și o gamă completă de servicii IT&C, concentrându-se inclusiv asupra unor domenii precum Big Data, rețele convergente sau cloud computing de tip privat, public sau guvernamental. Compania investește susținut în activitatea de cercetare-dezvoltare, dezvoltând produse de ultimă generație și soluții integrate capabile să asigure îndeplinirea cu succes a cerințelor clienților. Peste 100 în mai mult de 70 de țări la acest moment au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultimă generație. Compania are peste 1.800 de angajați și deține subsidiare în Europa, Rusia și CSI Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord.