.

Intracom Telecom a anunțat introducerea în portofoliu a soluției de transmisiuni radio E-Band, UltraLink - GX80. Compania va expune produsul său cu caracteristice unice cu ocazia Mobile World Congress din Barcelona, în perioada 27 februarie - 02 martie, la standul nr. 7B54, hala 7. "Ne-am extins în continuare portofoliul de transmisiuni în unde milimetrice cu un nou echipament radio punct la punct de nouă generație, funcționând în banda E. Acesta oferă o creștere a capacității de transfer a informației cu un ordin de mărime comparative cu sistemele de transmisiuni radio convenționale. UltraLink - GX80 este un radio versatil de viitor, care satisface nevoile crescute ale cerințelor de conectivitate ale implementărilor de tip 4G + precum și viitoarele implementări de tip 5G. În același timp, acesta permite operatorilor de rețele de telefonie mobilă să implementeze astăzi la un cost eficient o arhitectură de tip C-RAN prin susținerea transportului nativ CPRI, fiind în același timp  posibil de a fi actualizat din punct de vedere software pentru a susține protocoalele de conectivitate de mâine", precizează John Tenidis, Director de Marketing al Portofoliului de Soluții Wireless Intracom Telecom.
 
Operatorii de telefonie mobilă și furnizorii de servicii Internet pot beneficia de UltraLink - GX80, un sistem radio FDD de ultimă generație, de capacitate foarte mare, care a fost dezvoltat pentru a oferi servicii comparabile cu cele oferite de fibra optică, la un cost redus. 
 
Acesta este un sistem radio Ethernet compact de exterior care funcționează în întreaga banda E (71-76 / 81-86 GHz), ideală pentru conectarea la rețea a locațiilor care utilizează echipamente de acces radio de tip 4G / 4G + / 5G precum și interconectări ale elementelor stațiilor distribuite funcționând pe principiul C-RAN. 
 
Echipamentul poate atinge o capacitate de transfer a informației de până la 10 Gbit/s full duplex, oferind posibilitatea tehnică de configurare în mod transport Ethernet sau mod CPRI doar din capabilitățile software.  
 
Unitatea radio oferă un set complet al conectivității la rețea precum și de sincronizare prin intermediul a 3 interfețe (1 x Gigabit Ethernet, 2 x 1/10 Gigabit Ethernet), permițând conectarea în topologiile complexe ale rețelei fără necesitatea unor switch-uri externe. Funcționarea în mod de transport  CPRI permite transmiterea simultană a trei interfețe până la Opțiunea7.
 
 
Despre Intrarom
 
Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pietei de telecomunicatii din România, şi în prezent are aproximativ 250 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate si solutii pentru utilităţi şi bănci, precum si productia de echipemante de telecomunicaţii.