.

Inteligența artificială, Internetul lucrurilor și robotica au încetat să mai fie o promisiune pentru a deveni realitate și sunt protagonistele ediției din acest an a Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona care se desfășoară în perioada 27 februarie - 2 martie, relatează EFE, citată de Agerpres. Internetul lucrurilor va străluci la această ediție în trei domenii: mașină, casă interconectată — în special asistenții virtuali comandați prin voce — și industrie, a declarat la o conferință de presă directorul companiei Accenture Digital, José Luis Sancho.
 
În cadrul MWC, care s-a deschis luni la Barcelona, se vorbește și despre riscurile în materie de securitate, intimitate și transparență într-o lume plină de senzori care colectează informații.
 
Roboții, înțeleși ca dispozitive inteligente pentru a realiza diferite sarcini și inteligența artificială au un spațiu amplu la acest târg, mai ales — potrivit lui Sancho — mașinile care învață singure pornind de la algoritmi ('machine learning').
 
 
Oferta de servicii prin intermediul 'chatbots' — programe de conversație bazate pe inteligența artificială — tranzacțiile sigure realizate prin tehnologia 'blockchain' și utilizarea platformelor tehnologice pentru a impulsiona mobilitatea și eficiența în cadrul companiilor se numără printre temele centrale ale Congresului.
 
Dacă la început rețelele au fost principala temă de interes a MWC iar în ultimii ani obiectivul s-a deplasat spre dispozitivele tehnologice, pentru 2017 Congresul aspiră să devină un punct de reper al lumii digitale într-un târg "multisectorial", în care se va vedea cum vor evolua diferitele afaceri în domeniul digital.
 
Nu este vorba de prototipuri, ci de cazuri concrete de aplicație: la MWC se observă cum tehnologia intră în domenii de afaceri diferite precum domeniul bancar, turismul, fabricile sau sectorul energetic. 
 
La ediția de anul acesta a MWC se văd sute de proiecte, precum sistemul de telemetrie și analiză a datelor în timp real al motocicletei lui Jorge Lorenzo, sau o mină unde totul este interconectat — inclusiv muncitorii și mașinăriile — prin senzori care urmăresc procesul de producție și volumul extracției.
 
La MWC este prezentată și o hologramă a orașului Barcelona cu ajutorul căreia se observă în timp real comportamentul orașului în variabile precum strângerea gunoaielor, traficul, urgențele, poluarea acustică, sau parametrii de mediu.

DB Global Technology inaugureaza un hub tehnologic

A Bank Is A Technology Company – Kim Hammonds, COO Deutsche Bank