.

Intel Corporation a anunțat noi parteneriate în industrie și produse, care trasează calea către conectivitatea 5G, mai rapidă, inteligentă și mai eficientă, pentru a aduce experiențe incredibile în viața de zi cu zi. “Miliarde de dispozitive inteligente și conectate, servicii personalizate şiaplicații de tip cloud creează nevoia pentru rețele mai inteligente și mai puternice”, precizează Aicha Evans (foto), Vicepreședinte Corporate și Manager General al Communication and Devices Group, Intel. “Tranziția către 5G aducelaolaltă comunicațiile și computingul și este o schimbare fundamentală pentru industrie. Este esențial săpunem bazele pentru viitoarele rețele 5G pentru a face posibile experiențele uimitoare ale viitorului”. De la dispozitive încorporate în echipamentele sportivilor, drone cu capabilități de evitare a coliziunilor, la mașini autonome, orașe inteligente și multe altele, conectarea “lucrurilor” între ele, cu oamenii și cloud-ul încarcă rețelele wireless. 
 
 
Colaborări în industrie
 
Intel lucrează cuecosistemul din domeniul dispozitivelor mobile pentru a face posibilă în viitor disponibilitatea 5G pe scară largă.
 
Ericsson* și Intel colaborează cu operatorii de telefonie mobilă în domeniul soluțiilor 5G și se implică în teste comune, ca o extensie aactualului parteneriat pentru transformarea rețelei, cloud și IoT.
 
KT și Intel vor face teste 5G în 2018, care vor verifica şi dezvolta tehnologia wireless 5G și dispozitivele asociate și platformele de reţele virtuale.
 
LG Electronics și Intel vor dezvolta și testa tehnologia telematică 5Gpentru generaţia viitoare de maşini.
 
Nokia* și Intel colaborează în domeniul tehnologiilor radio 5G și a soluțiilor de rețea pentru a permite implementarea timpurie a soluției 5G pentru clienți și a infrastructurii wireless, la fel ca interoperabilitatea tehnologiilor radio 5G pentru a îndeplini cerințele dispozitivelor pentru viitoarele rețele wireless.
 
 
SK Telecom* și Intel dezvoltă și verifică dispozitivele mobile 5G și soluțiile de rețea, precum si dispozitivele pentru Licensed Assisted Access (LAA) în benzile de frecvențe fără licență în 2016. În cadrulcolaborării continue pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, companiile au prezentat progreseîn ceeace privește tehnologiile de acces multiplu prin canale radio, inclusiv tehnologia MIMO pentru a îmbunătăți capacitatea rețelei 5G.
 
Verizon* și Intel testeazăsoluțiile wireless 5G în teren prin intermediul Verizon 5G Technology Forum* pentru a demonstra cum spectrul de unde milimetrice, capabil să susțină date și vitezede 10 ori mai mari faţă de actualele rețele, este o cale viabilă pentru a oferi calitate ridicată și conectivitate wireless rapidă pentru casă și birou.
 
Prototipuri 5G 
 
Intel oferă platforme și colaborări în industrie pentru a dezvola prototipuri de soluții care accelerează dezvoltarea tehnologiei 5G.
 
Platforma 5G de referință a Inteloferăo bază de dezvoltare de înaltă performanţă pentru integrare rapidă și testare a dispozitivelor 5G și a punctelor de acces wireless. Intel lucrează în prezent cu operatori globali pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, crearea de prototipuri și testarea pe această nouă platformă. 
 
Produse pentru comunicații wireless
 
Intel oferăsoluții pentru comunicații wirelesspentru o gamă largă de smartphone-uri, phablete, PC-uri și dispozitive IoT.
 
Soluții dedicate IoT:
 
Soluția Intel® Atom™ x3-M7272 este o platformă de comunicații wireless pentru aplicații capabile să stea la baza unei soluții de securitate, precum firewallingși packet inspection.
 
Modemul Intel® XMM™ 7115 susține primul val de dispozitive și aplicații al industriei, bazate pe Narrowband IOT (NB-IOT).
 
Modemul Intel XMM 7315 combină un modem LTE șiaplicații ale procesorului pe un singur chip, suportă atât standardele LTE Category M și NB-IOT și este ideal pentru porturi care necesită o acoperire pe scară largă, consum redus de energie și costuri reduse.
 
Intel® XMM™ 6255M oferă conectivitate 3G robustă în medii dificileși este cu 20% mai mic față de generațiile anterioare, fiind cel mai mic modem 3G din lume. Aduce conectivitate către o multitudine de dispozitive neconectate pentru o mai mare tranziție către viitoarele rețele wireless.
 
Modemul Intel® XMM™ 7120M LTE este ideal pentru aplicațiipentru echipamente, oferind conectivitate pentru IoT, inclusiv monitorizare securizată, contorizare inteligentă, urmărirea activelor și automatizări industriale.
 
Conectivitatea LTE pentru smartphone-uri, tablete și PC-uri- Intel XMM 7480permite experiențe de computing precum multiplayer gaming sau realitatea virtuală cu conectivitate LTE Advanced și viteze de descărcare de până la 450 Mbps. Creat pentru piețe globale, modemul Intel XMM 7480 suportă peste 33 de benzi LTE în același timpîntr-un singur SKU,mai mult decât ori alt modemLTE, precum agregare de patru ori mai mare în spectre TDD și FDD.