.

În cadrul conferinței de presă și analizei premergătoare Mobile World Congress 2018 de la Barcelona, ce a avut loc la Londra, Huawei a îndemnat toate industriile la cooperare și la depășirea granițelor tradiționale ale capacităților și conexiunilor de rețea, din domeniile afacerilor și a parteneriatelor, pentru a putea crea un ecosistem interconectat și inteligent.
 
Cea de-a patra Revoluție Industrială – având ca fundație rețelele ICT și drept catalizator inteligența artificială (AI) – ne aduce într-o lume în care toate dispozitivele vor percepe, vor fi conectate și vor fi inteligente. Acest lucru va crea o piață de transformare digitală în valoare de 23 de mii de miliarde USD. Viziunea Globala a Industriei (indexul GIV) prezentată de Huawei arată că:
 
Până în 2025, numărul dispozitivelor inteligente personale va ajunge la 40 de miliarde, 90% dintre utilizatorii de dispozitive inteligente vor avea un asistent personal inteligent, iar multe gospodării vor avea un robot. Pe măsură ce dispozitivele devin capabile de percepție, iar comunicarea bidirecțională om-mașina și serviciile de informații proactive devin realitate, potențialul individual va spori semnificativ. 
 
La nivel de afaceri și societate, cele 100 de miliarde de conexiuni create în lume până în 2025 vor fi utilizate intens pentru utilități publice, transport, producție, sănătate, agricultură, finanțe și alte sectoare, ceea ce le va determina să se digitalizeze. Până în 2025, 85% dintre aplicațiile enterprise vor fi implementate în cloud, iar 86% dintre companiile globale vor adopta inteligența artificială. 
 
Pana in 2025, in lume se vor genera anual cca 180 ZB de date, o crestere de 20 de ori fata de nivelul de astazi. Acestea vor deveni un imens “rezervor de informatii”, o sursa inepuizabila de cunostinte si valori.  Pe viitor, Huawei se dedica digitalizarii fiecarei persoane, case si companii, pentru o lume inteligenta si complet conectata. Ryan Ding (foto), Director Executiv al Consiliului si Presedinte al Huawei Carrier BG, a declarat: “Huawei se concentreaza pe infrastructura ICT si dispozitivele inteligente pentru a oferi o parcela de ‘teren fertil’ pentru dezvoltarea tehnologiilor informatiei, automatizarii si inteligentei. Pe acest ‘teren’, partenerii isi pot dezvolta propriile aplicatii, continut si cloud.”
 
Ding a adaugat: “Inainte de a intra in contextul lumii inteligente, mai avem multe provocari de infruntat. Pentru a obtine o crestere sustenabila de afaceri, trebuie sa continuam sa depasim constrangerile si granitele existente, intai la nivel intern, si apoi extern.” El a indemnat toate industriile sa treaca de limitele capacitatilor si conexiunilor retelelor de comunicatii, in domeniile afacerilor si  parteneriatelor, pentru a construi impreuna un viitor mai bun.
  
Dincolo de capacitatile de astazi, de la digital la inteligent: Ca tehnologie cu scop general, inteligenta artificiala a fost integrata in multele produse si solutii Huawei, imbunatatind masiv eficienta retelelor de comunicatii. De exemplu, retelele inteligente Huawei All-Cloud pot genera milioane de documente in decurs de cateva minute si pot ajuta utilizatorii sa caute miliarde de imagini in cateva secunde. 
 
Dincolo de conexiunile de astazi, crearea unui potential nelimitat: Prin tehnologia 5G, retelele de comunicatii vor avea mult mai multe scopuri si vor deservi mai multe tipuri de public, de la oameni pana la dispozitive si industrii verticale. O singura retea fizica promite milioane de moduri de utilizare. In 2018, Huawei va investi 5 miliarde CNY in cercetare si dezvoltare pentru 5G si va lansa o gama completa de echipamente comerciale 5G, inclusiv retele de acces wireless, retele de comunicatii, retele-core si dispozitive. In plus, Huawei va conduce implementarea comerciala pe scara mare a retelelor NB-IoT in toata lumea si va creste numarul conexiunilor NB-IoT la peste 100 de milioane. 
 
Dincolo de afacerile de astazi, stimularea cresterilor noi: Succesul in afaceri este scopul de baza al unei companii. Operatorii ar trebui sa urmareasca marile inovatii de afaceri, profitand la maximum de retelele existente si adoptand o abordare anticipativa: 
 
In domeniile noi, precum Internet of Things (IoT), operatorii pot inova modelele de afaceri bazate pe ecosistem, creand un potential mai mare de crestere si sustinand dezvoltarea rapida a oraselor inteligente, industriilor inteligente si caselor inteligente. Oferind serviciile video in noile pachete de baza, operatorii il pot transforma intr-un motor nou pentru cresterea veniturilor. O experienta video imbunatatita va promova si dezvoltarea infrastructurii de retea. In 2017, peste 100 de operatori din intreaga lume au oferit video ca serviciu de baza, iar acest numar este anticipat a creste la 150 in 2018. 
 
In domeniile traditionale de afaceri, Huawei ajuta operatorii sa isi aprofundeze serviciile si sa imbunatateasca experienta utilizatorilor. Compania ofera solutii de teren personalizate, ce ajuta indivizii neconectati sa se conecteze iar solutiile de broadband pentru acasa ofera locuintelor si gospodariilor o noua viteza de Wi-Fi de 300 Mbps. Solutia integrata de conectare cloud-retea de la Huawei permite o asimilare profunda a resurselor si serviciilor intre circuitele private ale companiilor si serviciile de cloud. 
 
Dincolo de experienta de astazi, pe drumul ROADS: Solutiile Huawei pentru operatiuni digitale sprijina  prezenta informatiilor, automatizarea operatiunilor si luarea inteligenta de decizii, totul complet online. Aceste solutii ajuta operatorii sa ofere o experienta ROADS – Real-time (in timp real), On-demand (la cerere), All-online (complet online), DYI (construita in regim propriu) si Sociala – prin intermediul proceselor interne O&M (de operatiuni si mentenanta). La nivel extern, aceste solutii permit operatorilor sa construiasca un sistem complet de asigurare a experientei clientilor, ce cuprinde toate canalele, toate procesele, toate serviciile, in esenta intregul ciclu de viata. 
 
Dincolo de parteneriatele de astazi, construirea unui ecosistem mai bogat: Huawei lucreaza cu partenerii pentru a construi un ecosistem deschis, colaborativ si multi-stratificat, ce prospera pe baza succesului comun si pentru a contura impreuna viitorul industriei de profil. Aceste parteneriate iau forma incubarii comune a solutiilor de afaceri, a participarii active in comunitatii open-source si aliante din industrie si a construirii de laboratoare OpenLabs. 
Mobile World Congress 2018 va avea loc in Barcelona, in perioada 26 februarie – 1 martie. In cadrul Mobile World Congress 2018, Huawei va lansa peste 20 de produse si solutii noi, va prezenta rezultatele cooperarii sale cu peste 300 de parteneri, va gazdui cinci forumuri si se va implica in multe alte activitati pentru impartasirea practicilor si viziunii sale cu alti jucatori de profil, cu scopul de a dezvolta industria si de a construi impreuna un viitor mai bun. Scopul este de a se imbarca impreuna pe drumul ROADS catre o lume inteligenta si complet conectata.
 
Prezentarile Huawei vor avea loc la standul 1J50 din Fira Gran Via Hall 1, standul 3130 din Hall 3, precum si in Zona de Expunere a Orasului Inovatiei din Hall 4. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati: www.huawei.com/mwc2018.