.

Google anunță extinderea programului Atelierul Digital prin deschiderea a 6 hub-uri regionale, în colaborare cu instituții universitare de marcă din țară. Hub-urile vor conecta mediul universitar cu cel de business, oferind studenților pregătire practică în antreprenoriat și digital marketing. Totodată,  întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se pot adresa hub-urilor pentru a primi consultanță în domeniul online. Vă reamintim că Google a lansat Atelierul Digital în aprilie 2016. „Extinderea acoperirii internetului și tehnologiilor digitale a produs o schimbare structurală în mediul de afaceri. Companiile, indiferent de dimensiunea lor, pot avea acces la un public global. Lipsa competențelor în mediul online este însă o provocare nu doar în România, ci și la nivel european. Puține IMM-uri din România exploatează oportunitățile mediului digital: doar 22% dintre ele utilizează instrumente online și 5% vând online . Hub-urile Atelierului Digital își propun să pregătească viitorii antreprenori și IMM-urile în a face față provocărilor economiei digitale”, precizează Elisabeta Moraru (foto), Country Business Development Manager of Google România.
 
Prin platforma digitală și seminarii desfășurate în cadrul unităților de învățământ superior, participanții au dobândit cunoștințe practice din diverse domenii: de lansarea unui business online, la crearea unui website de calitate sau dezvoltarea unei strategii online eficiente.
 
 
Până în prezent peste 60.000 de persoane - studenți, antreprenori și angajați - au folosit programul Atelierul Digital pentru îmbunătățirea competențelor digitale: peste 20.000 de studenți pregătiți în cadrul seminariilor derulate în 45 de orașe din toată țara și 40.000 de utilizatori ai platformei online.  
 
 
Următorul pas în dezvoltarea Atelierului Digital îl constituie deschiderea a 6 hub-uri regionale permanente, care vor activa în universități din București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța și Brașov. Hub-urile vor juca un dublu rol: în primul rând vor sprijini start-up-urile prin oferirea unui spațiu de muncă colaborativă pentru studenții - antreprenori, precum și prin sesiuni de pregătire în domeniul business-ului și competențelor digitale.
 
 
În al doilea rând, hub-urile vor constitui un spațiu de întâlnire între studenți și IMM-urile locale. Un grup de consultanți digitali, care au absolvit cursurile avansate ale Atelierului Digital, va oferi consultanță gratuită IMM-urilor locale în utilizarea instrumentelor digitale, strategie și marketing online. 
 
 
Platforma digitală Atelierul Digital, lansată de Google anul trecut, va continua să fie disponibilă în mod gratuit la https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital.
 
 
 
 
Platforma cuprinde o librărie de video-uri instructive pe teme diverse, de la cum să evaluezi performanța website-ului până la e-commerce. La finalul cursului online, utilizatorii vor primi o certificare din partea Google și IAB Europe. Lista completă a cursurilor și tematicii lor este disponibilă la această adresă: https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital/topic-library. În paralel, experții Atelierului Digital vor continua să deruleze seminarii de pregătire în domeniul online în toată țara.
 
 
Despre Alphabet Inc.
 
Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.