.

Bundesnetzagentur, autoritatea de stat în materie de telecomunicații din Germania, a decis interzicerea smartwatch-urilor pentru copii și recomandă părinților care au cumpărat un astfel de gadget să-l distrugă, informează news.ro, citată de hotnews.ro. Smartwatch-urile, ca multe alte categorii de produse din sfera Internet of Things, aduc cu ele mari riscuri de securitate. Companiile din domeniul securității au avertizat în nenumărate rânduri asupra acestui aspect, iar problema devine mult mai sensibilă când sunt implicați copiii. Recent, European Consumer Organization, autoritatea în domeniu a Uniunii Europene, a emis o informare oficială prin care avertizează asupra riscurilor pe care smartwatch-urile pentru copii le implică.
 
Smartwatch-urile de acest gen sunt cumpărate de părinți pentru că funcția GPS le permite să-și localizeze cu ușurință odrasla. Însă, securitatea precară a acestora le face ușor de accesat de hackeri, care pot dobândi acces la funcțiile ceasului, inclusiv la localizare. Aceste smartwatch-uri sunt, de regulă, recomandate de producători pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și oferă funcțiile de bază ale unui telefon, precum apelare, agendă de contacte și GPS.
 
European Consumer Organization, în studiul pe care l-a intreprins, a descoperit că smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producători trimit date necriptate către servere din China.