.

Adopția serviciilor de internet mobil în bandă largă (broadband) contribuie la dezvoltarea economică, iar fiecare 10% în plus de acoperire cu acest tip de serviciu poate reprezenta o creștere de până la 2,8% a Produsului Intern Brut (PIB) în fiecare țară, arată rezultatele unui studiu întocmit de Ericsson și Imperial College of London, precizează Agerpres. Potrivit cercetării, intitulată "Cât de importante sunt rețelele broadband mobil pentru dezvoltarea economică globală?', care centralizează date din 135 de țări, adoptarea cu fiecare 10% a serviciilor broadband la nivel național poate aduce o creștere de minimum 0,6% a PIB, dar poate ajunge până la 2,8%.
 
Pe de altă parte, raportul Ericsson Mobillity Report din iunie 2017 arată că, la final de 2016, aproximativ 3,2 miliarde de abonați dintre cei 7,4 miliarde de la nivel global aveau acces la Internet prin intermediul serviciilor de broadband mobil.
 
În plus, se preconizează că, până în 2022, alți 2,6 miliarde de abonați vor avea acces la Internet prin broadband mobil. Acest lucru a reprezentat aproximativ 500 — 2.000 de miliarde de dolari la nivel global, în 2016.
 
Datele din ambele rapoarte au servit ca punct principal de discuție la UN Week în New York, unde reprezentanții Ericsson au discutat cu părțile interesate, inclusiv cu Broadband Commission for Sustainable Development, despre economia globală și rolul benefic pe care industria IT&C îl poate juca în dezvoltarea acesteia.