.

Ericsson anunță încheierea unui acord prin care va achiziționa o serie de active ce aparțineau companiei Guangdong Nortel Telecommunications Equipment Company Ltd (GDNT). Achiziția va lua forma unei vânzări directe de active pentru un preț net de $50 milioane, sumă care poate fi încă ajustată în funcție de situația contabilă finală. Tranzacția va fi supusă tuturor aprobărilor și altor condiții obișnuite de reglementare.

GDNT este una dintre cele mai importante companii de cercetare, dezvoltare și producție din China și unul dintre principalii furnizori ai Ericsson în urma achiziției diviziilor specializate în CDMA și GSM ale Nortel. GDNT a fost fondată în 1995 sub forma unei companii de tip joint venture între Nortel, o companie canadiană de telecomunicații și mai multe companii și operatori telecom din China. Tranzacția va include și centre de dezvoltare și producție din China, precum și servicii de suport și relații cu clienții. Aproximativ 1.100 de angajați, dintre care 550 ingineri specializați în cercetare și dezvoltare vor fi integrați în grupul Ericsson pe parcursul lunilor următoare.

„Suntem încântați să putem include competențele acestei companii pentru a susține cea mai nouă unitate de business a Ericsson", precizează Rima Qureshi (foto), șeful diviziei Ericsson CDMA Mobile Systems. „Echipele de CDMA și GSM preluate de la Nortel ne-au permis să construim o bază puternică pentru activitatea noastră în această zonă. Achiziția GDNT ne consolidează poziția și ne ajută să controlăm direcția în care evoluăm."

„Achiziția ne va permite să ne extindem și să ne completăm oferta de servicii de cercetare, dezvoltare, producție și livrare de servicii din regiune", precizeaza Mats H Olsson, Președinte Ericsson China & North East Asia. „Fără îndoială că ea ne va permite să ne sprijinim mai bine clienții din regiune, susținând astfel una dintre cele mai mari baze de utilizatori GSM și CDMA din lume."

Tranzacția este așteptată să aibă un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale Ericsson în anul 2011. SEB Enskilda este singurul consilier financiar al Ericsson în această trazacție.