.

Ericsson lucrează cu AT&T pentru a lansa tehnologiile CAT-M și NB-IoT 3GPP. „Acest nou software va susține un număr mare de dispozitive IoT și va permite rețelelor existente să funcționeze ca baza de dezvoltare pentru orașele inteligente, utilități și alte industrii”, precizează Thomas Noren (foto), Vice Președinte, Head of Radio Product Management, Ericsson. „Software-ul va utiliza o amprentă amplă a infrastructurii rețelei existente pentru dezvoltarea IoT, permițând lansarea unei conectivități IoT sigure cu un cost scăzut. Munca noastră cu unul din cei mai mari furnizori de IoT, AT&T, va ajuta să ne adresăm întregii diversități de utilizări IoT în rețeaua lor.”
 
 
Ericsson va lansa aceste tehnologii avansate de rețea pentru AT&T altfel încât să poată susține milioane de dispozitive și servicii IoT ce vor apărea pe piață:
  
Tehnologia CAT-M este dedicată următoarei generații de dispozitive purtabile și celor care măsoară utilități
 
Narrow-band IoT (NB-IoT) sprijină următoarea generație de dispozitive precum detectoarele de fum, monitoarele de poluare sau senzorii industriali/pentru agricultură
 
Power saving mode și Extended DRX extind durata de viață a bateriilor dispozitivelor IoT, permițându-le să comunice în teren până la 10 ani sau mai mult
 
AT&T și Ericsson au prezentat aceste tehnologii în cadrul Mobile World Congress 2016, urmând să desfășoare teste în teren spre finalul acestui an.
 
„Soluțiile IoT permit companiilor să obțină în timp real informații legate de bunurile din întreaga lume”, precizează Chris Penrose, Senior Vice President, Internet of Things, AT&T Mobility. „Lucrând împreună cu Ericsson pe sistemul nostru LTE deja existent, AT&T va continua să permită conectarea unei varietăți mari de dispozitive IoT în rețeaua noastră LTE.”
 
Organizația globală de consultanță și cercetare Frost & Sullivan susține că peste 9 miliarde de dispozitive – exceptând smartphone-uri și tablete – sunt acum conectate la Internet. Acest număr va crește între 20 și 50 de miliarde până în 2020, iar prognoza impactului economic este între 4 și 11 trilioane de dolari până în 2025.
 
Ericsson la Mobile World Congress 2016
 
Pe durata târgului Mobile World Congress 2016 din Barcelona, Ericsson va prezenta ultimele tendințe din industria IT&C și va găzdui la standul său cele mai noi inovații tehnologice și discuții inspiraționale ce vor permite noi oportunități de afaceri. Ne aflăm în era transformării digitale, tot mai aproape de  Societatea Permanent Conectată - o societate în care mobilitatea, broadband-ul și cloud-ul vor ajuta fiecare individ și fiecare industrie să-și atingă adevăratul potențial. Există o multitudine de oportunități, iar companiile se transformă conform rolului pe care acestea au ales să-l joace în lanțul valoric și ecosistemele Societății Permanent Conectate.
Vă așteptăm alături de Ericsson în Hala 2, la standul 2N60, pentru a putea învăța mai multe despre 5G, Internetul Tuturor Lucrurilor și cloud, dar și pentru a discuta impactul pe care transformarea digitală îl are asupra oamenilor, afacerilor și societății.