.

Volumul Improving Disaster Resilience and Mitigation - IT Means and Tools, editat de o echipă de specialiști aflați sub coordonarea prof. Horia-Nicolai Teodorescu, membru corespondent al Academiei Române, directorul Institutului de Informatică Teoretică al Academiei Române și profesor la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, a fost printre cele mai populare cărți electronice publicate de prestigioasa editură Springer, precizează www.academiaromana.wordpress.com. Statisticile realizate de Springer și menționate în Book Performance Report 2015 arată că s-au înregistrat 6.079 de descărcări ale capitolelor. Datele actualizate pentru momentul de față (11 iulie 2016) arată că numărul descărcărilor, în cei doi ani care s-au scurs de la publicare, a depășit 7.500.
 
Volumul Improving Disaster Resilience and Mitigation - IT Means and Tools (ISBN: 978-94-017-9135-9) a fost publicat pe 11 iulie 2014 și i-a avut ca editori pe Horia-Nicolai Teodorescu, Alan Kirschenbaum, Svetlana Cojocaru și C. Bruderlein.
 
Cartea are propria pagină de prezentare pe website-ul Springer aici.
 
Trebuie precizat faptul că volumul a fost elaborat în urma grantului Advanced Research Workshop -SPS (NATO) acordat în cadrul Academiei Române Filiala Iași. Workshop-ul NATO organizat în urmă cu doi ani de zile a fost deschis printr-o alocuțiune rostită de acad. Bogdan C. Simionescu, iar auditoriul a fost format din personalități de seamă ale culturii științifice românești.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G