.

Rețeaua viitorului este cea care va prezice și va lua decizii înainte ca un lucru rău să se întâmple, în contextul în care, în 2016, traficul IP la nivel mondial a crescut cu 30% față de anul precedent, ajungând la 3,2 exabytes pe zi, a declarat, pe 18 octombrie, în cadrul expo-conferinței Connect România, Dorin Pena, general manager Cisco România, citat de Agerpres. "În 2016, traficul IP în rețelele globale a depășit 3,2 exabytes pe zi, ceea ce înseamnă o creștere de 30% față de 2015 și de 40 ori mai mult decât în 2005. Dacă ar fi să calculăm volumul în bytes al tuturor filmelor care au fost produse vreodată, acest volum a tranzitat în rețelele globale de IT la fiecare patru minute, ceea ce este impresionant. În toată această avalanșă de date ne întrebăm: "De ce veniți în fiecare an la Connect?". Pentru că aveți încredere în noi, pentru că nu v-am dezamăgit și pentru că, date fiind circumstanțele, am livrat ceea ce am spus că o să livrăm (...) Ce urmează? Inovăm, dezvoltăm și dorim să creăm soluții care au trei principii fundamentale: permit vizibilitatea a ceea ce se întâmplă în infrastructurile digitale, pot fi programate și integrate cu alte sisteme și facilitează activitatea utilizatorilor și a administratorilor folosind automatizarea. Rețeaua viitorului va fi cea care va înțelege contextul și se va adapta. Va prezice și va lua decizii înainte ca ceva rău să se întâmple, va proteja pe baza informațiilor pe care le are și, în același timp, va deveni mai inteligentă pe măsură ce vede mai multe lucruri", precizează Dorin Pena (foto).
 
Potrivit șefului Cisco România, transformările și inovațiile aduse de compania pe care o reprezintă au culminat cu lansarea, în vara acestui an, a primei Rețele Intuitive, ce permite identificarea atacurilor cibernetice din analiza traficului criptat fără a-l decripta.
 
"În 2016, ne întrebam dacă știm ce se întâmplă în infrastructura noastră, ce aplicații folosim, câte resurse utilizăm, ce se întâmplă dacă aplicăm o politică nouă? Am extins vizibilitatea de la nivel de data center către rețea. Și cu Stand Watch putem înțelege traficul pe care îl avem în rețeaua noastră, putem face o analiză și putem acționa chiar și în cazul celor mai complicate atacuri de securitate. Suntem mândri să spunem că, într-un interval foarte scurt de timp, avem deja clienți în număr semnificativ care folosesc această aplicație pentru protejarea infrastructurilor lor. Am dezvoltat o platformă cu un punct central de orchestrare care permite virtualizarea și segmentarea rețelei pe baza politicilor asignate utilizatorului sau orice dispozitiv care este conectat la rețea, în general, va face parte din aceeași rețea virtuală, indiferent de locul de unde mă conectez. Prin acest lucru, conceptul de Software Define Acces devine mult mai ușor de implementat. Această platformă permite identificarea atacurilor cibernetice din analiza traficului criptat fără a-l decripta, folosind o inovație tehnologică numită Encrypted Traffic Analitics", a menționat Dorin Pena.
 
Acesta a adăugat că platforma colectează date, le analizează și prezice problemele potențiale care pot apărea în rețea.
 
"Mai mult decât atât, platforma strânge date, le analizează și permite intuiția, prezicerea problemelor potențiale care pot apărea în infrastructură, iar această ultimă facilitate este implementată cu ajutorul Network Data Platform, un software care face parte integrantă din toată această platformă despre care vorbim. Este un motiv de bucurie pentru noi să vedem că de când am lansat, în iunie anul acesta, Intuitive Network sau Rețeaua Intuitivă, sunt deja analiști de prestigiu care recunosc ceea ce am făcut. Pe mine nu mă bucură mai mult decât această afirmație: "Cisco, the Network Company, s-a reîndrăgostit de Networking"", a explicat specialistul.
 
Pe 18 octombrie a avut loc la București o nouă ediție a evenimentului Connect România, unde o serie de companii din domeniu au expus ultimele inovații tehnologice.