.

Înmulțirea numărului de cazuri de sindrom al ochiului uscat în rândul copiilor este cauzată de utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale, conform unui raport universitar publicat recent în Statele Unite, citat de Xinhua, precizează Agerpres. Dr. Amber Gaume Giannoni, specialistă în optometrie în cadrul Colegiului de Optometrie al Universității Houston, a declarat pentru Houston Public Media că pe măsură ce copiii își petrec mai mult timp cu ochii în ecran pe atât ei au tendința de a clipi mai rar, ceea ce duce apariția simptomelor specifice sindromului ochiului uscat. Clipitul contribuie la stimularea glandelor care ajută la umezirea ochilor.
 
Potrivit unui studiu recent, copiii cu vârste fragede, chiar și de opt ani, pot petrece șase ore pe zi în fața unui ecran.
 
Giannoni a sugerat că părinții ar trebui să limiteze timpul petrecut de copiii lor în fața ecranelor și să fie atenți la simptome precum clipitul forțat, frecarea ochilor cu mâna și roșeață a ochilor.
 
Ea a recomandat metoda ''20-20-20'' pentru scăderea suprasolicitării ochilor — 20 de secunde de pauză la fiecare 20 de minute de utilizare a unui dispozitiv digital și privitul la 20 de picioare (circa șase metri) distanță.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G