.

Direct One S.A. a finalizat preluarea pachetului integral de acțiuni al Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, de la foștii acționari ai Netcity – companiile UTI Netcity Investments BV și UTI Grup SA. Direct One, o companie din grupul Electrogrup controlată de antreprenorii români Teofil Mureșan și Simion Mureșan, operează o rețea aeriană națională interurbană de fibră optică în lungime de peste 5500 km, care asigură conexiuni de telecomunicații între orașe. ”Considerăm un succes al antreprenoriatului românesc faptul că reușim să extindem investițiile în infrastructura de telecomunicații, atât de importantă pentru dezvoltarea economică a țării. Intenționăm să extindem rețeaua Netcity, în condiții de fezabilitate economică și cu respectarea cadrului legal aplicabil, astfel încât această infrastructură să poată susține dezvoltarea orașului, precum și proiectele viitoare de tip SmartCity din București”, precizează Marian Pantazescu (foto), Președintele Consiliului de Administrație al Direct One. 
 
Netcity Telecom, un operator neutru, va continua să funcționeze ca o companie de sine stătătoare, responsabilă cu proiectarea, realizarea și operarea rețelei „Netcity”, în baza contractului de concesiune semnat cu Primăria Municipiului București.
 
„Acționarii ne-au mandatat să continuăm procesul de consolidare a infrastructurii partajabile prin noi achiziții de la operatori – rețele de fibră optică, turnuri de telecomunicații, data centere, atât în România, cât și în regiune”, precizează Tony Romani, liderul echipei de M&A a Direct One.
 
Pe lângă contribuția proprie a noilor acționari, achiziția a fost finanțată prin împrumuturi contractate de la Banca Comercială Română SA și BRD Groupe Société Générale, bănci asistate de avocații de la Clifford Chance Badea. BCR și BRD au acționat în calitate de aranjori principali mandatați și finanțatori, BRD a îndeplinit rolul de agent de documentație, iar BCR pe cel de agent de facilitate și garanții.
 
Pentru aspectele juridice ale finanțării tranzacției, asistența cumpărătorilor a fost asigurată de către avocații de la Țuca, Zbârcea și Asociații, iar pentru cele legate de structurarea tranzacției de către consultanții de la PricewaterhouseCoopers. 
 

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G