.

Technologia informaţiei ne transformă vieţile şi ne influenţează modul de a călători şi de a căuta informaţii. Piaţa de sisteme de ticketing electronic e într-o reală efervescenţă şi oferă nenumărate oportunităţi: aplicații mobile pentru smartphone-uri, publicitate personalizată şi programe de fidelitate. Introducerea unui sistem electronic de emitere a biletelor constituie o tendinţă majoră pentru o multitudine de tipuri de afaceri din domeniile transportului, turismului, culturii şi altele. Proiectul ETS - „Electronic Ticketing System” sau “Sistem electronic de emitere a biletelor” este un proiect european care îşi propune dezvoltarea unei platforme ce oferă posibilitatea de a cumpăra direct de pe mobil tichete de la orice operator de transport, păstarea tichetului în telefon, validarea automată şi furnizarea de informaţii de călătorie şi despre obiectivele turistice din apropiere.
 
În prezent, dispozitivele pentru controlul accesului precum bariere, porţi şi turnicheţi limitează fluidizarea fluxurilor de călători. Reducerea şi, ideal, eliminarea acestora va conduce la creşterea confortului în utilizare, la reducerea costurilor de operare şi, foarte important, la obţinerea de informaţii de valoare ce se pot utiliza la îmbunătăţirea serviciilor pentru călători.
 
Sistemul va avea funcţionalităţi pentru detectarea biletului electronic şi de numărare a pasagerilor, ceea ce permite nu doar creşterea calităţii colectării automate a taxelor, ci şi detectarea tentativelor de fraudă.
 
Introducerea cu succes a soluţiei ETS în viaţa cotidiană este facilitată de existenţa pe piaţă a unei varietăţi impresionante de echipamente şi aplicaţii care utilizează mobilitatea, precum: telefoane mobile, tablete, gadget-uri prevăzute cu posibilităţi de comunicare (GPS, Bluetooth, NFC). Cu alte cuvinte, un număr mare de potenţiali utilizatori ai sistemului ETS sunt deja familiarizaţi cu aceste dispozitive şi există condiţii promiţătoare privind acceptanţa unui sistem ETS, care permite nu doar călătoria, ci şi beneficierea de servicii privind turismul, cultura, alte domenii care presupun necesitatea existenţei unui mod comod de procurare de mijloace de acces, de validare a acestora şi de plată pentru serviciile de care se beneficiază.
 
Proiectul ETS, este finanţant prin programul european ITEA 3/PNIII-EUREKA şi este implementat de 8 parteneri din 5 ţări: SIVECO România, CONVEX NETWORK (Romania), ELEKTRONET (Turcia), TMOB (Turcia), DTS (Korea de Sud), IDI EIKON (Spania), NTB (Spania) şi N ISEP_GECAD (Portugalia).
 
În perioada 29-31 martie, membrii consorţiului s-au întâlnit la Bucureşti pentru prima ședintă de proiect în cadrul căreia au discutat despre nevoile reale ale utilizatorilor, implicarea stakeholerilor (operatori de transport, companii de telefonie, operatori de turism, guvern şi autorităţi publice) cât şi despre arhitectura sistemului ETS.
 
ETS va avea doua implementari pilot în Turcia (Istanbul, Ankara) şi una în Portugalia (Coimbra) care vor fi realizate pana la finalul proictului, în decembrie 2018.
 
 
Despre SIVECO România
 
SIVECO România dezvoltă şi exportă soluții IT şi proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul Comunității Statelor Independente.
 
Organizaţie reconstruită pe model european, cu centre de competenţă unice şi specialişti competitivi la nivel internaţional, SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.
 
Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice. În ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi soluţii inovative, adaptate actualului model de business al organizaţiei, vizând extinderea către noi pieţe şi categorii de beneficiari. 
 
De-a lungul celor 25 de ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaționale.