.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu (foto), se află în vizită oficială în România, în perioada 8 - 9 mai, a anunțat Reprezentanța din România a Comisiei Europene (CE), citată de Agerpres. "Mă bucur să sărbătoresc Ziua Europei în România în acest an când se aniversează zece ani de ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Este un moment de bilanț, dar și de reflecție, atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană, care se află acum într-un proces larg de dezbatere publică privind viitorul ei în formula cu 27 de state membre", a declarat comisarul european.
 
Corina Crețu va avea discuții cu vicepremierul României, Sevil Shhaideh, și va participa la o serie de conferințe și alte evenimente publice.
 
Totodată, comisarul european va vizita un proiect finanțat cu fonduri europene și va participa, luni, la conferința de presă de lansare a Caravanei fondurilor structurale, ediția 2017, un proiect care include opt conferințe regionale în care se vor discuta experiențele de pe teren ale gestionării fondurilor europene.