.

CERT-RO, în parteneriat cu Serviciul Român de Informații și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), organizează, în perioada 8 - 15 mai, etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul "European Cyber Security Championship 2016", precizează Agerpres. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Bitdefender, Orange Romania și Q-East Software. Conform unui comunicat al CERT-RO, ulterior, la sfârșitul lunii iunie, va avea loc o etapă de selecție on-site, cu exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering, precum și simulări de prezentări publice. Destinat persoanelor cu abilități în domeniul IT, concursul este o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.
 
Competiția, aflată sub auspiciile excelenței și fair-play-ului, urmărește creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și de cunoaștere a amenințărilor din mediul virtual și identificarea și atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT și securitate cibernetică.
 
European Cyber Security Championship 2016 va avea loc la Dusseldorf, în Germania, în perioada 7 — 11 noiembrie 2016.
 
Fiecare țară va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți, 5 seniori (20 — 30 ani) și 5 juniori (14 — 19 ani).
 
Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la acest campionat, SRI, alături de Bitdefender și Orange România, va organiza sesiuni de training pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G