.

Antreprenorii, cercetătorii și profesioniștii din sistemul universitar din România se pot înscrie până pe 30 iunie pentru a participa la ediția din acest an a competiției "Copernicus Masters", informează site-ul Agenției Spațiale Române (ROSA), citat de Agerpres. Organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), alături de Comisia Europeană, competiția oferă premii în valoare de peste 1,5 milioane de euro pentru idei, aplicații și concepte de afaceri excepționale care utilizează date din domeniul Observării Pământului.
 
Potrivit ROSA, "Copernicus Masters" este cea mai mare competiție în domeniul utilizării comerciale a datelor din domeniul Observării Pământului.
 
Prima ediție a competiției a avut loc în anul 2011, la inițiativa ESA. Ideea a fost încurajată de extinderea programului european "Copernicus" și a sateliților săi "Sentinel", care au dus la o dezvoltare accelerată de produse și aplicații în domenii de business dintre cele mai variate.
 
"Nivelul premiilor s-a triplat de anul trecut. Pe lângă cei peste 1,5 milioane de euro oferite pentru provocări de nișă, ESA a lansat Provocarea Sentinel Small Satellite care oferă 1 million de euro pentru proiectarea și dezvoltarea unui satelit, lansare gratuită și 10.000 euro cash", precizează sursa citată.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G