.

Billion Electric, un producător Taiwanez de echipamente de comunicații broadband și furnizor de soluții Smart City (Orașe inteligente) și IoT (Internet of Things) în zona Asia Pacific, a anunțat încheierea unui parteneriat pentru distribuția produselor sale cu firma Amera Networks, pentru a extinde prezența sa în România și în Europa de Sud Est. "Portofoliu de produse de înaltă calitate dovedită prin proiectele instalate sunt soluții excelente cu valoare adăugată, adaptate la cererea furnizorilor de servicii de telecomunicații locale din România", precizează Robert Bujgoi, Co-fondator și VP Business Development Amera Networks . "Suntem încântați că ni se acordă posibilitatea de a reprezenta un astfel de brand de renume, crescând astfel prezența Billion Electric în România și Europa de Sud-Est. Noi credem că împreună cu produsele inovatoare ale companiei Billion și capacitățile de integrare ale companiei noastre, putem forma o colaborare puternică mai ales în noile sectoare emergente, cum ar fi aplicațiile Smart City".
 
"Suntem încantați să cooperăm cu Amera pe piața în creștere rapidă din România și din Europa de Est", precizează Charles Yeh, Overseas Sale Director în cadrul Billion Electric. "Diversitatea industriei românești este deosebit de atractivă pentru noi, oferind o bază largă de clienți potențiali pentru multe dintre produsele și soluțiile noastre. Împreună cu Amera Networks, ne-am angajat să facem cunoscut numele Billion Electric ca lider pentru echipamente de rețea în regiune, deservind clienții noștri cu aceeași dăruire, profesionalism și standarde înalte".
 
 
Noul parteneriat va aduce pe piața din România și Europa de Sud Est tehnologii IT&C, inclusiv:
 
Conectivitate 4G/LTE M2M pentru sectoarele critice și piețele verticale, inclusiv managementul flotei, siguranță publică, autobuze inteligente, soluții PoS & Kiosk  pentru piața de retail, SCADA, soluții pentru infrastructura critică de petrol și gaze, etc.
 
Soluții IoT (Internet of Things) pentru controlul iluminatului public și al energiei 
 
Soluții pentru infrastructura de comunicații fără fir
 
Soluții pentru “Smart city” și “Home Automation” 
 
Despre Billion Electric
 
Billion Electric Co Ltd. (Taiex: 3027) este un dezvoltator si producator global de solutii de telecomunicatii in banda larga 3G si 4G LTE pentru operatorii de telecomunicatii, furnizorii de servicii Internet, intreprinderi si sectoare industriale. Cu peste 43 de ani de experienta in domeniul industrial si peste 300 de milioane de dispozitive conectate la nivel mondial, Billion Electric are doua locatii de productie in Taiwan si China si birouri de vanzari in SUA si Marea Britanie, care deservesc clienti din America de Nord, America Latina, Asia-Pacific, Australia, Marea Britanie, Egipt, Iran, Africa de Sud si Turcia.
 
 
Despre Amera Networks
 
Compania Amera Networks a fost fondata in 2015 ca un distribuitor si integrator de sistem, de catre un grup de veterani din industria telecom, detinand functii de conducere in companii precum Cisco, Huawei, Siemens Venture Capital, etc. 
 
Amera a fost fondata cu scopul de a furniza valoarea adaugata in proiectele telecom si de a aduce alternative pentru piata de IT&C din Romania si din Europa de Sud Est, adaptand un portofoliu de solutii end-to-end pentru   infrastructura telecom, IoT si nu numai. 
 
In prezent compania ofera solutii inovatoare pentru utilizatorului final, punand un accent deosebit pe extinderea in domeniile IoT  si M2M in industrii precum telecomunicatii, energie, sanatate si infrastructura.