.

Atos a anunțat că va achiziționa Siemens Convergence Creators GmbH (CVC), unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de transformare digitală multi-industrie din lume, cu sediul central în Viena. Firma austriacă are peste 800 de specialiști în întreaga lume și oferă soluții bazate pe software în domeniile rețelelor de comunicații, serviciilor și managementului clienților, securității și siguranței publice, infotainmentului multimedia, precum și a tehnologiei spațiale. 
 
CVC a fost inițial un partener intern de cercetare și dezvoltare și un furnizor de soluții pentru mai multe departamente ale Siemens. În 2016 CVC s-a desprins și a devenit un departament Siemens independent, cu propriile resurse de proprietate intelectuală și o strategie pentru clienții externi. 
 
Axată pe cercetare și dezvoltare și soluții personalizate, CVC va accelera saltul tehnologic al Atos și va oferi un capital generos de proprietate intelectuală în software și hardware, în special pentru a-și dezvolta soluțiile de securitate digitală și de comunicații. Capabilitățile CVC vor întări acreditările Atos și abilitatea sa de a livra cele mai recente sisteme critice de tip misiune și rețele securizate. În același timp, acestea vor contribui semnificativ la intrarea Atos pe piața de telecomunicații și va permite accesul la piețele cu creștere rapidă, cum ar fi producătorii și operatorii de sateliți și aeronave civile.
 
Având sedii în Germania, Statele Unite ale Americii și în Europa Centrală și de Est, printre care și două centre de livrare de expertiză digitală în România, la Brașov și Cluj-Napoca, și o rețea puternică de parteneri, CVC va oferi Atos o bază solidă pentru activități la nivel global.
 
Tranzacția se va încheia la sfârșitul lunii decembrie 2017 și este supusă informării și consultării de către organele reprezentanților angajaților, precum și aprobărilor autorităților de reglementare și antitrust.
 
 
Despre Atos SE
 
Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare. 
Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.
 
Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris. Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.
 
 
Despre Siemens Convergence Creators
 
Siemens Convergence Creators construiește un viitor digital inteligent. Siemens Convergence Creators GmbH, cu sediul în Viena, dezvoltă soluții pentru transformarea digitală a clienților săi, livrează valoare durabilă și oferă oportunități de transformare a viziunilor în realitate.
 
Printre cei mai importanți clienți se numără jucători de top din domeniile telecomunicații, media (TV, edituri), transporturi (feroviar, producători de aeronave, linii aeriene și aeroporturi), tehnologie spațială, siguranță publică (forțe de intervenție) și energie (eoliană, petrol și gaze).
 
Prezența Siemens Convergence Creators pe piețele emergente și mature precum Europa Centrală și de Est, Germania, SUA, India și China, împreună cu o rețea puternică de parteneri, oferă o bază solidă pentru activitățile sale globale.
 
 
Despre Siemens AG
 
Siemens AG (Berlin și Munchen) este o companie tehnologica care a demonstrat excelență în inginerie, inovație, calitate și fiabilitate de peste 165 de ani, la nivel mondial. Compania este activă în peste 200 de țări, concentrându-se pe domeniile electrificării, automatizării și digitalizării. 
 
Unul dintre cei mai mari producători de tehnologii eficiente din punct de vedere energetic și de economisire a resurselor, Siemens este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții eficiente de generare și distribuție a energiei și un pionier în soluțiile de infrastructură, precum și în automatizări. Compania este, de asemenea, un important furnizor de echipamente de imagistică medicală - cum ar fi tomografia computerizată și sistemele de imagistică prin rezonanță magnetică - și un lider în diagnosticarea de laborator, precum și sisteme IT în domeniul medical. 
 
În anul fiscal 2016, care s-a încheiat la 30 septembrie 2016, Siemens a avut o cifră de afaceri de 79,6 miliarde de euro și venituri nete de 5,6 miliarde de euro. La sfârșitul lunii septembrie 2016, compania avea aproximativ 351.000 de angajați în întreaga lume.