.

Reprezentanții Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) și Romexpo au perfectat semnarea unui protocol de colaborare, privind edițiile TIB, ExpoEnergiE, Inventika și RomEnvirotec 2017, ce vor avea loc între 11 și 14 octombrie 2017. Potrivit unui comunicat al ARSCM, citat de Agerpres, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate va organiza la Romexpo o serie de evenimente conexe, în cadrul celor patru expoziții, evenimente menite să prezinte cele mai noi strategii și proiecte din domeniile de interes ale industriilor componente smart city.
 
"Mediul academic va avea o pondere considerabilă în cadrul acestor manifestări, având în vedere parteneriatele asociației cu instituții de învățământ de înaltă recunoaștere, precum Universitatea Politehnică — Facultatea de Energetică, Universitatea Ecologică, Universitatea Spiru Haret, Institutul Internațional Urban Fellows by Johns Hopkins University, Washington. Cele mai importante companii care oferă soluții smart se alătură acestui proiect, precum și invitați din mediul administrației publice", se spune în comunicat.
 
Programul va cuprinde soluții inovatoare, dar și demonstrații, menite să atragă atenția decidenților din administrația publică în privința celor mai noi soluții de dezvoltare a orașelor.
 
Conform statutului său, ARSCM realizează activități de informare a următoarelor segmente de public țintă: autorități publice locale, autorități publice de stat cu responsabilități și putere de decizie relevante în aria conceptului Smart City, grupuri profesionale cu expertiză în aria conceptului Smart City, mediul de afaceri, publicul larg, dar și oferirii de sprijin educațional, informațional și legislativ în vederea formării și specializării profesionale a entităților, persoane fizice sau juridice, care activează în domeniul dedicat smart city, pentru dezvoltarea durabilă a orașelor.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G