.

Aplicarea confuză și dezorganizată a legii care transferă contribuțiile de la angajator la angajat și a legii salarizării unitare au dus la o situație care, cel mai probabil, va constitui o mare prierdere pentru economia și reputația României. "Noua ordonanță, OUG nr. 3 din 8 februarie 2018 creează confuzie și inechitate. Firmele care s-au conformat implementării OUG nr. 79 din 8 noiembrie 2017, adăugând încă din ianuarie cele 7% necesare pentru ca angajaților lor să nu li se diminueze salariul net de anul trecut (pentru angajații cu scutire de la plata impozitului pe veniturile din salarii), află cu surprindere, prin această nouă ordonanță că ceilalți colegi de breaslă, care nu au făcut acest lucru, ar putea fi premiați prin noua ordonanță. Pe de altă parte, chiar și cei care ar putea beneficia de această ordonanță, reclamă că schemele lor de bonificații, până la o anumită sumă, au un efect nesemnificativ în venitul net al angajaților lor. Ținând cont de presiunile legate de inflație, devalorizarea leului și nevoia de renegociere a salariilor, în foarte scurt timp această ordonanță își va pierde efectivitatea în intenție și valoarea. Suplimentar, aceste bâlbe și ezitări crează un sentiment de nesiguranță și neîncredere și în rândul angajaților, ceea ce, credem noi, va încuraja exodul de specialiști în domeniu, foarte râvniți în alte țări. După ce că avem și așa probleme mari legate de disponobilitatea resurselor umane din domeniu, această ordonanță, în loc să rezolve problemele, le adâncește și mai mult", precizează Alexandru Borcea (foto), Președinte ARIES (Asociația Română pentru Industria Electronică și Software).
 
Industria de IT din România este poate singura poveste de succes din ultimii ani în România. Circa 80 000 de oameni/ salariați/programatori au o contribuție la PIB egală deja cu cea din agricultură. Sunt mai multe explicații ale acestui incredibil succes, subliniază ofiicalii ARIES.
 
 
Poate cea mai semnificativă dintre acestea (în afara celei evidente legate de profesioniștii din IT și de talentul lor) este ceea ce s-a numit o discriminare pozitivă, adică o scutirea de impozitul pe venit a programatorilor care a trasnformat România într-o destinație excepțională de outsourcing și near sourcing și care a permis în egală măsură companiilor furnizoare de servicii și soluții IT să se dezvolte.