.

Intracom Telecom, furnizor global de soluţii şi sisteme de telecomunicații, a cărei subsidiara în România este Intrarom, a anunțat pe 12 iulie semnarea unui acord strategic cu Asociația Națională a Operatorilor Locali de Telecomunicații (AOTEC) din Spania, pentru a furniza servicii de bandă largă ultra-rapide în următorii doi ani, membrilor săi.

Prin acest acord, membrii AOTEC pot beneficia de soluțiile ultra-rapide de bandă largă de tip Point-to-MultiPoint (PtMP) ale Intracom Telecom pentru banda licențiată de 28 GHz, oferind viteze de peste 200 Mbps pentru abonatii săi rezidențiali. În plus, membrii AOTEC vor putea oferi mai multe servicii cu valoare adăugată pentru abonații lor, utilizând soluțiile Smart City, IoT, Big Data și IPTV ale Intracom Telecom.

Dl. Antonio García Vidal, președintele AOTEC, a subliniat că această alianță va permite operatorilor locali să acceseze soluții de ultimă generație dezvoltate în cadrul Uniunii Europene, extinzând gama de posibilităţi pentru toate firmele mici și mijlocii, în jur de 1.000 în Spania, prin intermediul asociației. Intracom Telecom s-a diferențiat prin valoarea sa adăugată "care se bazează pe soluții, nu numai pe produse. "Cele două entități pot evolua dezvoltându-se împreună. Operatorii locali sunt firme de înaltă tehnologie, agenți de inovare care fac investiții continue în îmbunătățirea rețelelor de bandă largă", a afirmat Dl. Antonio Garcia Vidal.

 

Dl. Mohamed Ahmed, președinte și CEO al Intracom Telecom, a declarat: "Prin acest acord suntem hotărâți să sprijinim membrii AOTEC pentru a răspunde cererii tot mai mari de comunicații și de conectivitate la Internet de mare viteză pe întreg teritoriul Spaniei. Ne adresăm Iberiei considerând-o o piață strategică și am înființat o filială în Madrid pentru a sprijini nevoile clienților noștri, pentru a-i pregăti pentru epoca 5G și a le permite să beneficieze de portofoliul nostru de soluții complexe pe care ne dezvoltăm în mod constant pentru a răspunde nevoilor viitoare ale clienților ".

AOTEC este o asociație profesională de afaceri spaniolă, a cărei scop este reprezentarea, stimularea, coordonarea și protecția operatorilor locali de telecomunicații. Este singura asociație națională în acest domeniu și reuneste mai mult de 150 de companii. Inca de la infiintare, în 2002, asociația a lucrat la construirea imaginii operatorului local, bazata pe convingerea că aceste companii sunt cheia dezvoltării economiei locale, ca agenți activi de digitalizare a țarii, generand prosperitate și locuri de muncă. AOTEC este vocea unui sector alcătuit din peste 1.100 de companii mici, creând peste 7.600 de locuri de muncă directe. Datorită nivelului tehnologic ridicat, a acoperirii liniilor și a crearii de locuri de muncă, importanța grupului de companii este comparabilă cu cea a unor operatori naționali.

Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, care activează de peste 40 de ani pe piață. Intracom Telecom dezvoltă soluții inovatoare în domeniile small-cell, transmisiuni wireless și acces wireless de bandă largă, implementând în întreaga lume sistemele sale radio point-to-point și point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP. Oferă un portofoliu competitiv de soluții software generatoarea de venituri pentru operatorii telecom și o gamă completă de servicii IT&C, concentrându-se inclusiv asupra unor domenii precum Big Data, rețele convergente sau cloud computing de tip privat, public sau guvernamental. Peste 100 de clienţi din mai mult de 70 de țări au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultimă generație. Compania are peste 1.800 de angajați și deține subsidiare în Europa, Rusia și CSI Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord. Pentru mai multe informații, vizitați www.intracom-telecom.com