.

ANRC a anunțat pe 16 iunie 2005 că va acorda prioritate construirii telecentrelor în localitățile netelefonizate pentru care primăria comunei se va angaja să asigure gratuit spațiul necesar funcționării telecentrului și întreținerea acestuia, prin acoperirea cheltuielilor curente și de personal și/sau prin asigurarea pazei echipamentelor.

Toți primarii din comunele cu localități netelefonizate vor primi solicitarea de a semna un angajament de a participa fie cu titlu gratuit, fie contra cost la administrarea telecentrelor.

După 30 iunie, ANRC va stabili localitățile pentru care se vor organiza licitații pentru instalarea de telecentre în acest an, "utilizând ca principal criteriu valoarea contribuției acordate cu titlu gratuit de către autoritățile locale", precizează comunicatul de presă al ANRC.

ANRC a supus consultării publice proiectul noii metodologii de implementare a serviciului universal și va stabili modul de organizare a licitațiilor pentru instalarea de telecentre în urma centralizării observațiilor și recomandărilor primite din partea industriei.

Concomitent, ANRC duce o campanie de informare a autorităților locale privind beneficiile instalării unui telecentru în localitățile netelefonizate.

"În acest demers de cooperare cu autoritățile locale, ANRC se bucură de susținerea Asociației Comunelor din România, care a participat la o serie de întâlniri cu ANRC pe tema Serviciului Universal" mai precizează ANRC.