.

Ambasadorul SUA Hans Klemm a inaugurat pe 12 septembrie Raftul american [American Shelf] la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" Harghita. Ambasadorul SUA a oferit donația de carte d-nei Director Katalin-Mária Kopacz. American Shelf reprezintă o donaţie de carte – lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, lucrări de metodica predării limbii engleze şi materiale pentru învăţarea limbii engleze, precum şi carte pentru copii. “Aceasta este prima mea vizită în judeţul Harghita şi sunt foarte bucuros că am putut să aduc un cadou valoros pentru aceia care vă vizitează biblioteca. Deşi aceasta este o colecţie mică, este una foarte bogată şi sper că acesta va fi începutul unei relaţii pe care o vom dezvolta în timp cu biblioteca dumneavoastră, dar şi cu locuitorii judeţului,” a precizat ambasadorul Klemm la ceremonia de inaugurare.
 
Asemenea celorlalte şapte Rafturi americane din Botoșani, Galați, Brașov, Sibiu, Drobeta Turnu-Severin, Arad şi Brăila, Raftul american din Miercurea Ciuc va contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic S.U.A. – România.  El va reprezenta pentru Harghita spațiul în care publicul va găsi resurse pentru o mai bună înțelegere a istoriei și culturii Statelor Unite ale Americii.
 
Un al nouălea Raft American va fi inaugurat în orașul Sfântul Gheorghe.  
 
Rafturile americane fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă Colțuri americane [American Corners]. Rafturile americane și Colțurile americane oferă resurse de informație autorizată despre SUA și cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA și învățarea limbii engleze. De asemenea, ele sunt spații de cunoaștere și dialog despre valorile americane și problemele cu care se confruntă omenirea.
 
 
 

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G