.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a avut pe 16 martie o întrevedere la sediul ministerului, cu Sean Canney, ministrul omolog irlandez și Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România. „Provocările comunităților rurale din cele două state, din perspectiva incluziunii economice și sociale, sunt asemănătoare, digitalizarea fiind soluția privind dezvoltarea acestor comunități și integrarea lor optimă în ecosistemul economiei naționale și globale”, precizează Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale. 
 
În contextul în care Irlanda este a șasea cea mai avansată economie digitală din Uniunea Europeană (conform raportului DESI), părțile au discutat despre soluții privind dezvoltarea comunităților rurale prin digitalizare, adopția tehnologiilor 5G dar și despre provocările economiei digitale din perspectiva Brexit-ului.
 
 
Cu ocazia acestei întrevederi, Sean Canney, ministrul pentru dezvoltarea comunității, resurse naturale și dezvoltare digitală, a apreciat eforturile susținute ale României și a felicitat progresul succesiv al mandatului exercitat la Președinția  Consiliului Uniunii Europene pe palierul digital.