.

Adrian Diță este președintele Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) începând cu data de 11 mai 2017. În această calitate, el coordonează echipa care implementează politica națională în domeniul comunicațiilor electronice, audiovizual și al serviciilor poștale în România. Activitatea sa contribuie la îndeplinirea misiunii Autorității, care există pentru a proteja interesele utilizatorilor finali de comunicații din România, promovând concurența, asigurând gestionarea resurselor limitate, încurajând inovația și investițiile în infrastructură în acest sector.
 
Adrian Diță are o experiență de peste 15 ani în sectorul comunicațiilor electronice, lucrând pentru mari companii din domeniu precum Vodafone, unde a activat timp de 13 ani începând cu anul 1997 și, din anul 2014 până la numirea sa în funcția de președinte al ANCOM, în cadrul Telekom Romania Communications S.A. 
 
În funcția de Corporate Affairs Director pe care a ocupat-o de-a lungul celor 15 ani de experiență în domeniul comunicațiilor electronice, Adrian Diță a stabilit și coordonat strategiile de relații externe/guvernamentale ale companiilor pentru care a lucrat. Un lider motivat, cu puternice abilități de organizare și prioritizare, Adrian Diță a contribuit în mod decisiv la atingerea obiectivelor generale ale companiilor în care a lucrat.
 
Adrian Diţă a absolvit studiile Universității Politehnice București, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică în anul 1991 și Facultatea de Relații Comerciale și Financiar Bancare din cadrul Universității Româno - Americane în anul 1998. De asemenea, în perioada 2001-2003, Adrian Diță a urmat un program MBA la Romanian-American School of Business (Asebuss Bucureşti). În anul 2004 a absolvit cursurile de abilități de coordonare strategică în domeniul securității naționale din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.